Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Het voorjaarsonderhoud door dé specialisten van H.W. Mollema

Voorjaarsonderhoud tuin

Voorjaarsonderhoud voor uw tuin door H.W. Mollema

De tuin komt weer tot leven, alle bomen, bloemen en planten beginnen weer te groeien. De zon begint weer te schijnen en het is weer tijd om in de tuin te zitten. Het is ook weer de hoogste tijd om het voorjaarsonderhoud te starten, zodat u de hele zomer kunt genieten van uw mooie tuin. Heeft u geen zin om het voorjaarsonderhoud zelf te doen? Onze specialisten steken met plezier hun handen uit de mouwen en zorgen ervoor dat uw tuin er in de zomer verzorgd bijligt. Alles weten over hoe u uw tuin zomerklaar maakt? Lees dan snel onze blog met belangrijke tips!

Tuinaanleg Mollema Groningen

Als de ondergrond droog is kunnen wij beginnen met het aanleggen van uw tuin. H.W. Mollema uit Hellum biedt veel verschillende opties wat betreft het aanleggen van uw tuin. Wij kunnen voor u gras of kunstgras aanleggen. Als u graag uw eigen groentes wilt verbouwen, leggen onze specialisten met plezier voor u een groentetuin aan. Daarnaast kan ons team ook bemesting met of zonder bodemanalyse doen. Voor volledig tuinonderhoud kunt u ook bij ons terecht. Heeft u geen tuin en wilt u toch een beetje groen? Schakel ons in om groene daken en gevelgroen aan te leggen.

Onderstaand een overzicht van de verschillende mogelijkheden, u kunt erop klikken voor uitgebreidere informatie.

Voorjaarsonderhoud H.W. Mollema Voorjaarsonderhoud H.W. MollemaH.W Mollema

Tuin bladvrij maken

Door alle bladeren die in uw tuin op de grond liggen is het voor de planten lastiger om aan vocht en licht te komen. Daarnaast geeft het ook een nettere uitstraling van de tuin. Het is belangrijk dat deze bladeren opgeruimd worden. Heeft u een ruime tuin en geen zin en/of tijd om de bladeren zelf op te ruimen? H.W. Mollema uit Hellum maakt uw tuin graag weer bladvrij + zomerklaar!

Vaste planten snoeien en verjongen

Het is belangrijk om de vaste planten te snoeien voordat ze gaan bloeien, hierdoor haalt u het optimale resultaat uit de planten. Onze specialisten hebben jarenlange snoei ervaring en hiermee behalen ze het beste resultaat. Planten zijn naar verloop van tijd toe aan verjonging, anders kunnen planten te groot worden en tonen ze ouderdomsverschijnselen. Als de plant alleen nog aan de buitenkant van de pol levendig groeit en in het midden steeds meer afsterft, is het tijd om de plant te verjongen. Om de levensduur van de plant te verlengen is het belangrijk dat het verouderde gedeelte van de plant wordt weggehaald. Wij adviseren de vaste planten te verjongen in het voorjaar, dit zorgt ervoor dat de nieuwe gedeeltes fris verder kunnen groeien.

Grasonderhoud

Het is natuurlijk prettig als het gazon er netjes bijligt, dit vergt een goed onderhoud. Het voorjaar biedt de uitgelezen kans om het gras te onderhouden. Het grasonderhoud creëert een strakke afscheiding. Tevens is het ook belangrijk dat de graskanten afgestoken worden, zo zullen de hoeken en kanten van het gras op een gelijke hoogte zitten. Het is belangrijk dat er voldoende lucht bij de wortels komt, zodat ze voedingstoffen en water kunnen opnemen. Dit zorgt ervoor dat het gras goed functioneert en gelijkmatig groeit. 

De specialisten beluchten met hun ruime ervaring uw gazon, zodat het een mooie uitstraling geeft. De aanleg van een gazon gebeurt bij voorkeur in het voorjaar. Daarnaast moet ook in het voorjaar het gras geverticuteerd worden om groen gras te creëren. Bij verticuteren wordt een laag mos, viltig dood materiaal en onkruid verwijderd. Wij helpen u graag met het zomerklaar maken van uw tuin.

Bollen planten en verplanten van alle soorten vegetaties 

Wilt u graag uw tuin opfleuren met bloemen? Onze hoveniers planten op het juiste moment de bollen. Wilt u snel genieten van de kleurrijke bloemen in uw tuin? Laat onze hoveniers dan snel de bollen planten!
Het voorjaar is de ideale periode om bomen en planten te verplanten. Elke plant of boom heeft zijn eigen handleiding bij het verplanten. Onze hoveniers helpen u met hun kennis graag bij het verplanten van alle soorten vegetaties. Wilt u bij uw plant een schitterende platenstandaard, maar plaatst u hem liever niet zelf? Geen probleem, wij plaatsen dit graag voor u.  

Terras schoonmaken

Heeft uw terras door de herfst- en wintertijden groene aanslag en vieze vlekken? Dit is vaak een vervelend karwei om zelf schoon te maken. Wij nemen dit werk graag voor u uit handen en zullen het terras weer als nieuw maken. Wij maken door middel van een borstelmachine, hogedruk- of stoomreiniger uw terras schoon. Zo kunt u weer lekker in het voorjaarszonnetje op een schoon terras zitten. 

Put- en lijnafwatering schoonmaken

Het is verstandig om regelmatig uw put- en lijnwatering schoon te maken. Hiermee verlengt u de levensduur. Het personeel van Mollema maakt de put- en lijnwatering voor u schoon en controleert of alles in orde is.

Zomerbloeiers

In de zomer genieten van prachtige zomerbloeiers die uw tuin opfleuren? Onze hoveniers vullen graag uw plantenbakken met zomerbloeiers, zo heeft u er zelf geen werk van. Het enige wat u hoeft te doen is ons inschakelen en u kunt de hele zomer genieten van uw tuin.

Borders onkruidvrij maken

Onze hoveniers zorgen ervoor dat uw bloemperk, bloembed of een afgeperkte ruimte van uw tuin weer geheel onkruid vrij is. Met hun vakkundigheid en ervaring zorgen ze ervoor dat uw border er weer verzorgd uitziet.      

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject