Statige hagen met H.W. Mollema

Wil je op een groene manier ruimtes scheiden in jouw tuin? Wil je extra privacy? Een haag is dan een prachtige oplossing. Wil je liever een hoge of juist een lage haag? Er zijn veel verschillende soorten hagen. Of je nu een wintergroene of bladverliezende haag wilt, er zit altijd wel iets voor je tussen.

Verschillende soorten hagen

Er zijn een hele boel verschillende soorten hagen. De meest populaire hagen zijn de wintergroene, bloeiende, bladverliezende, kant en klare en de coniferen haag. Een wintergroene haag behoudt zijn groene bladeren het gehele jaar door. Dankzij de bladeren kun je de wintergroene haag als muur gebruiken, omdat hij het hele jaar dicht blijft.

Een bloeiende haag wordt wat breder, waardoor de planten zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. In een bloeiende haag komen vaak bloemen voor. Een bladverliezende haag is een haag die zijn bladeren of bloemen verwisselt en verliest. Een coniferenhaag behoudt tot slot zijn groene kleur uitstekend het hele jaar door en groeit snel. Een kant-en-klare haag bestaat uit een stalen rooster dat begroeid is met klimplanten. Als voordeel heeft het dat de haag makkelijk en snel geplaatst kan worden.


Onderhoud

Om de kwaliteit van de haag te behouden is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Ze moeten bemest worden en gesnoeid. Dit doen wij zowel handmatig als machinaal. Het hangt van het type haag af hoe vaak hij gesnoeid moet worden, maar gemiddeld komt dit neer op één á twee keer per jaar.

H.W. Mollema

  • Rooit hagen
  • Levert hagen
  • Bemest hagen
  • Onderhoud hagen

Wij snoeien machinaal met Pellenc

De elektrische energie gebruikt door de gereedschappen Pellenc respecteert het milieu en past perfect in de trend voor een duurzame ontwikkeling. Dankzij de lithium-ion technologie, werken wij mee aan de beperking van het gebruik van fossiele brandstoffen.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.