Jouw tuin zomerklaar maken

Het zonnetje komt door de wolken en de eerste planten komen weer boven de grond tevoorschijn. De vogeltjes beginnen weer te fluiten en er komen knoppen aan de planten; de lentekriebels slaan weer toe. Ondanks dat je wilt genieten van het lekkere voorjaarszonnetje, is het ook weer de hoogste tijd voor het voorjaarsonderhoud van je tuin. Heb je geen groene vingers? Of geen zin om dit zelf te doen? H.W. Mollema helpt je graag. Zo kun je in de zomer de hele dag in je eigen tuin zonnebaden. Of een gezellige barbecue die in jouw tuin is georganiseerd? Zodra jouw tuin zomerklaar is, kan het allemaal! In deze blog vind je een aantal belangrijke punten waar je op moet letten wanneer het voorjaar weer voor de deur staat en je met de tuin bezig gaat.

Begin op tijd!

Het woord 'zomerklaar' geeft je misschien het idee dat het onderhoud van jouw tuin ook nog wel vlak voor de zomer kan gebeuren. Dit is echter niet het geval. Jouw tuin zomerklaar maken begint al in het voorjaar. In de winter heb je waarschijnlijk weinig omgekeken naar jouw tuin, dus is het in het voorjaar extra belangrijk dat het juiste werk wordt verricht. Dus begin op tijd en geniet de hele zomer lang van een nette en verzorgde tuin.

Gazon en/of terras aanpakken

Het gras in jouw tuin moet weer aangepakt worden. De tuin oogt meteen een stuk netter als het gras groen is en er verzorgd bij ligt. Zodra het 's nachts niet meer vriest, kan het gras weer gemaaid worden. Gebruik ook (kunst)mest om het gras wat extra voeding te geven, dit zorgt voor een gezond en verzorgd gazon. Vergeet de graskanten niet, strakke en nette graskanten geven jouw tuin een extra verzorgde uitstraling.

Heb jij geen gazon in jouw tuin dat onderhoud nodig heeft, maar wel een terras dat een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Door de winterperiode zijn jouw tegels groen aangeslagen en dit geeft natuurlijk geen verzorgde uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden om de groene aanslag van jouw tegels te verwijderen. Maar met een hogedrukreiniger ben je het snelst klaar. Door de hoge druk hoef je niet te schrobben. Heb je geen hogedrukreiniger of geen tijd om het zelf te doen? De vakmannen van H.W. Mollema helpen jou graag met het zomerklaar maken van jouw terras.

Tijd om te snoeien

De heggen- en snoeischaren kunnen weer uit de schuur worden gehaald. Het is namelijk, naast het onderhoud van je gazon of terras, weer tijd om de heggen, struiken en bomen te snoeien. Het voorjaar is de ideale periode om te snoeien, aangezien je met het snoeien een zogenaamde 'snoeiwond' veroorzaakt. De snoeiwond kan rotting veroorzaken. Doordat de planten in het voorjaar volop aan het groeien zijn, is de plant sterk genoeg om de snoeiwond te helen. De kans op rotting wordt verkleind door te snoeien in het voorjaar.

Puntjes op de i

Nu het gazon er weer verzorgd bij ligt, het terras schoon is en alle planten gesnoeid zijn, is het tijd om alles op te ruimen. Maak jouw tuin bladvrij, zo komen de planten aan vocht en licht. Daarnaast geeft het ook een nettere uitstraling. Met een bezem en hark zorg je ervoor dat de bladeren en afgeknipte takken uit de tuin verwijderd worden.

Iedereen wil graag genieten van een onkruidvrije tuin, dit eist natuurlijk ook onderhoud. Bestrijd jouw onkruid op tijd, want naarmate de temperatuur oploopt, groeit het onkruid sneller. Het is dus een fijne gedachte dat je het nu nog goed bij kunt houden. Met een handomdraai schoffel je alles los. Voor de grotere planten kun je gebruikmaken van een schepje. Heb je veel bestrating en dus veel onkruid tussen de tegels? Schakel H.W. Mollema in en de vakmannen bestrijden het onkruid voor jou. Nadat jouw tuin bladvrij is en het onkruid bestreden is, is jouw tuin zomerklaar!

Sproeien van jouw tuin

Je tuin ligt er weer prachtig bij en het is natuurlijk belangrijk dat dit zo blijft. Het is vaak langere tijd droog in de lente en zomer. Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee, maar de tuin wordt hier minder vrolijk van. Je tuin kan wel een glaasje water gebruiken. Dit kun je doen door middel van een gieter of met een sproeier. Je kunt jouw planten het beste water geven wanneer de zon onder is. Dit kan verbranding van nat geworden bladeren voorkomen. Extra plantenvoeding en bemesting zorgen ervoor dat de planten sterk blijven en langer bloeien. De laatste tip is om beter minder vaak veel water te sproeien dan vaker te sproeien met minder water. Er mogen geen plassen in de tuin komen, de grond raakt hierdoor oververzadigd. De plant kan als gevolg hiervan schimmels of ziektes oplopen.

Genieten maar!

Jouw tuin is zomerklaar en het is tijd om ervan te genieten. Ga lekker op je schone terras zitten en geniet van het kijken naar de prachtige planten in je tuin terwijl het heerlijke zonnetje schijnt. Schaf eventueel nog leuke decoraties aan om jouw tuin op te fleuren. Zo breng je nog wat extra sfeer in jouw verzorgde, nette en prachtige tuin die zomerklaar is!

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV