Uw tuin zomerklaar maken

Het zonnetje komt door de wolken en de eerste planten komen weer boven de grond tevoorschijn. De vogeltjes beginnen weer te fluiten en er komen knoppen aan de planten, de lente breekt weer aan. De lentekriebels slaan toe. Ondanks dat uw wilt genieten van het lekkere voorjaarszonnetje is het ook weer de hoogste tijd voor het voorjaarsonderhoud van uw tuin. Heeft u geen groene vingers? Of geen zin om dit zelf te doen? H.W. Mollema helpt u graag. Zo kunt u in de zomer de hele dag in uw eigen tuin zonnebaden. Of een gezellige barbecue die in uw tuin is georganiseerd? Zodra uw tuin zomerklaar is kan het allemaal! In deze blog vindt u een aantal belangrijke punten waar u op moet letten wanneer het voorjaar weer voor de deur staat en u met de tuin bezig gaat. 

Begin op tijd!

Het woord ‘zomerklaar’ geeft u misschien het idee dat het onderhoud van uw tuin ook nog wel vlak voor de zomer kan gebeuren. Dit is echter niet het geval. Uw tuin zomerklaar maken begint al in het voorjaar. In de winter heeft u waarschijnlijk weinig omgekeken naar uw tuin, dus is het in het voorjaar extra belangrijk dat het juiste werk wordt verricht. Dus begin op tijd en geniet de hele zomer lang van een nette en verzorgde tuin.  

Gazon en/of terras aanpakken

Het gras in uw tuin moet weer aangepakt worden. De tuin oogt meteen een stuk netter als het gras groen is en het er verzorgd bijligt. Zodra het ’s nachts niet meer vriest, kan het gras weer gemaaid worden. Gebruik ook (kunst)mest om het gras wat extra voeding te geven, dit zorgt voor een gezond en verzorgd gazon. Vergeet de graskanten niet, strakke en nette graskanten geven uw tuin een extra verzorgde uitstraling.

Heeft u geen gazon in uw tuin wat onderhoud nodig heeft, maar wel een terras die een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Door de winterperiode zijn uw tegels groen aangeslagen en dit geeft natuurlijk geen verzorgde uitstraling. Er zijn verschillende mogelijkheden om de groene aanslag van uw tegels te verwijderen. Maar met een hogedrukreiniger bent u het snelst klaar. Door de hoge druk hoeft u niet te schrobben. Heeft u geen hogedrukreiniger of geen tijd om het zelf te doen? De vakmannen van H.W. Mollema helpen u graag met het zomerklaar maken van uw terras.   

Tijd om te snoeien

De heggen- en snoeischaren kunnen weer uit de schuur worden gehaald. Het is namelijk naast het onderhoud van uw gazon of terras weer tijd om de heggen, struiken en bomen te snoeien. Het voorjaar is de ideale periode om te snoeien, aangezien je met het snoeien een zogenaamde ‘snoeiwond’ veroorzaakt. De snoeiwond kan rotting veroorzaken. Doordat de planten in het voorjaar volop aan het groeien zijn, is de plant sterk genoeg om de snoeiwond te helen. De kans op rotting wordt verkleind door te snoeien in het voorjaar. 

Puntjes op de i

Nu het gazon er weer verzorgd bijligt, het terras schoon is en alle planten gesnoeid zijn, is het tijd om alles op te ruimen. Maak uw tuin bladvrij, zo komen de planten aan vocht en licht. Daarnaast geeft het ook een nettere uitstraling. Met een bezem en hark zorgt u ervoor dat de bladeren en afgeknipte takken uit de tuin verwijderd worden.  
Iedereen wil graag genieten van een onkruidvrije tuin, dit eist natuurlijk ook onderhoud. Bestrijd uw onkruid op tijd, want naarmate de temperatuur oploopt, groeit het onkruid sneller. Het is dus een fijne gedachte dat u het nu nog goed bij kunt houden. Met een handomdraai schoffelt u alles los. Voor de grotere planten kunt u gebruik maken van een schepje. Heeft u veel bestrating en dus veel onkruid tussen de tegels? Schakel H.W. Mollema in en de vakmannen bestrijden het onkruid voor u. Nadat uw tuin bladvrij is en het onkruid bestreden is, is uw tuin zomerklaar! 

Sproeien van uw tuin

Uw tuin ligt er weer prachtig bij en het is natuurlijk belangrijk dat dit zo blijft. Het is vaak een langeretijd droog in de lente en zomer. Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee, maar de tuin wordt hier minder vrolijk van. Uw tuin kan wel een glaasje water gebruiken. Dit kunt u doen door middel van een gieter of met een sproeier. U kunt uw planten het beste water geven wanneer de zon onder is. Dit kan verbranding van nat geworden bladeren voorkomen. Extra plantenvoeding en bemesting zorgen ervoor dat uw planten sterk blijven en langer bloeien. De laatste tip is om beter minder vaak veel water te sproeien dan vaker te sproeien met minder water. Er moeten geen plassen in de tuin komen, de grond raakt hierdoor oververzadigd. De plant kan als gevolg hiervan schimmels of ziektes oplopen.  

Genieten maar!

Uw tuin is zomerklaar en het is tijd om van uw tuin te genieten. Ga lekker op uw schone terras zitten, en geniet van het kijken naar de prachtige planten in uw tuin terwijl het heerlijke zonnetje aan het schijnen is. Schaf eventueel nog leuke decoraties aan op uw tuin op te fleuren. Zo brengt u nog wat extra sfeer in uw verzorgde, nette en prachtige tuin die zomerklaar is! 


Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV