Het voorjaarsonderhoud door dé specialisten van H.W. Mollema

Voorjaarsonderhoud voor jouw tuin door H.W. Mollema

De tuin komt weer tot leven: alle bomen, bloemen en planten beginnen te groeien. De zon schijnt weer en het is tijd om in jouw tuin te zitten. Het is ook hoog tijd om het voorjaarsonderhoud te starten, zodat jij de hele zomer kunt genieten van jouw prachtige tuin. Heb je geen zin om het voorjaarsonderhoud zelf te doen? Onze specialisten steken met plezier de handen uit de mouwen en zorgen ervoor dat jouw tuin er in de zomer verzorgd bij ligt. Wil je alles weten over hoe je jouw tuin zomerklaar maakt? Lees dan snel onze blog met belangrijke tips!

Tuinaanleg H.W. Mollema Groningen

Als de ondergrond droog is, kun je beginnen met het aanleggen van jouw tuin. H.W. Mollema uit Hellum biedt veel verschillende opties als het gaat om het aanleggen van jouw tuin. We kunnen gras of kunstgras voor je aanleggen. Als je graag je eigen groentes wilt verbouwen, leggen onze specialisten met plezier een groentetuin voor je aan. Daarnaast kan ons team ook bemesting met of zonder bodemanalyse uitvoeren. Voor volledig tuinonderhoud kun je ook bij ons terecht. Heb je geen tuin en wil je toch een beetje groen? Schakel ons in om groene daken en gevelgroen aan te leggen.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Je kunt erop klikken voor uitgebreidere informatie.

Tuin bladvrij maken

Door alle bladeren die in jouw tuin op de grond liggen, is het voor de planten lastiger om aan vocht en licht te komen. Daarnaast geeft het ook een nettere uitstraling aan jouw tuin. Het is belangrijk dat deze bladeren worden opgeruimd. Heb jij een ruime tuin en geen zin en/of tijd om de bladeren zelf op te ruimen? H.W. Mollema uit Hellum maakt jouw tuin graag weer bladvrij en zomerklaar!

Vaste planten snoeien en verjongen

Het is belangrijk om jouw vaste planten te snoeien voordat ze gaan bloeien. Hierdoor haal je het optimale resultaat uit de planten. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met snoeien en behalen daarmee het beste resultaat. Planten zijn na verloop van tijd toe aan verjonging, anders kunnen ze te groot worden en ouderdomsverschijnselen tonen. Als de plant alleen nog aan de buitenkant van de pol levendig groeit en in het midden steeds meer afsterft, is het tijd om de plant te verjongen. Om de levensduur van de plant te verlengen, is het belangrijk dat het verouderde gedeelte van de plant wordt verwijderd. Wij adviseren je om de vaste planten in het voorjaar te verjongen; dit zorgt ervoor dat de nieuwe gedeeltes fris verder kunnen groeien.

Grasonderhoud

Het is natuurlijk prettig als jouw gazon er netjes bij ligt, maar dit vergt goed onderhoud. Het voorjaar biedt jou de uitgelezen kans om het gras te onderhouden. Het grasonderhoud creëert een strakke afscheiding. Tevens is het ook belangrijk dat de graskanten afgestoken worden, zodat de hoeken en kanten van het gras op gelijke hoogte zitten. Het is belangrijk dat er voldoende lucht bij de wortels komt, zodat ze voedingsstoffen en water kunnen opnemen. Dit zorgt ervoor dat het gras goed functioneert en gelijkmatig groeit.

De specialisten beluchten met hun ruime ervaring jouw gazon, zodat het een mooie uitstraling krijgt. De aanleg van een gazon gebeurt bij voorkeur in het voorjaar. Daarnaast moet ook in het voorjaar het gras geverticuteerd worden om groen gras te creëren. Bij het verticuteren wordt een laag mos, viltig dood materiaal en onkruid verwijderd. Wij helpen jou graag met het zomerklaar maken van jouw tuin.

Bollen planten en verplanten van alle soorten vegetaties 

Wil jij graag jouw tuin opfleuren met bloemen? Onze hoveniers planten op het juiste moment de bollen. Wil je snel genieten van de kleurrijke bloemen in jouw tuin? Laat onze hoveniers dan snel de bollen planten! Het voorjaar is de ideale periode om bomen en planten te verplanten. Elke plant of boom heeft zijn eigen handleiding bij het verplanten. Onze hoveniers helpen jou graag met hun kennis bij het verplanten van alle soorten vegetatie. Wil je bij jouw plant een schitterende plantenstandaard, maar plaats je hem liever niet zelf? Geen probleem, wij plaatsen dit graag voor jou. 

Terras schoonmaken

Heeft jouw terras door de herfst- en wintertijden last van groene aanslag en vieze vlekken? Dit kan een vervelende klus zijn om zelf schoon te maken. Wij nemen dit werk graag voor je uit handen en zorgen ervoor dat jouw terras er weer als nieuw uitziet. Met behulp van een borstelmachine, hogedrukreiniger of stoomreiniger maken wij jouw terras grondig schoon. Zo kun je weer genieten van het voorjaarszonnetje op een schoon terras.

Put- en lijnafwatering schoonmaken

Het is verstandig om regelmatig jouw put- en lijnwatering schoon te maken. Hiermee verleng je de levensduur ervan. Het personeel van H.W. Mollema maakt graag jouw put- en lijnwatering schoon en controleert of alles in orde is.

Zomerbloeiers

In de zomer geniet jij van prachtige zomerbloeiers die jouw tuin opfleuren. Onze hoveniers vullen graag jouw plantenbakken met zomerbloeiers, zodat jij er zelf geen werk van hebt. Het enige wat jij hoeft te doen is ons inschakelen en jij kunt de hele zomer genieten van jouw tuin.

Borders onkruidvrij maken

Onze hoveniers zorgen ervoor dat jouw bloemperk, bloembed of een afgeperkte ruimte van jouw tuin weer geheel onkruidvrij is. Met hun vakkundigheid en ervaring zorgen ze ervoor dat jouw border er weer verzorgd uitziet.

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV