Telefoon H.W. Mollema   0598 431135

De aanleg van een eetbare tuin

  Eetbare tuin Hoveniersbedrijf H.W. Mollema Groningen

H.W. Mollema Hoveniers- & Bestratingbedrijf

Uw pluktuin of moestuin van H.W. Mollema

Hoe heerlijk zou het zijn om door uw eigen tuin te wandelen, verschillende vruchten te zien hangen, te plukken en op te eten. Heeft u zin in verse groenten? Dan plukt u wat groenten uit uw eigen tuin. Zo loopt u al plukkend door uw eigen eetbare tuin. 

De mogelijkheden van een eetbare-, pluk- en moestuin

In de eetbare tuin kunt u helemaal tot rust komen en genieten van verschillende mogelijkheden. De eetbare tuin is eigenlijk een combinatie van de fruittuin, moestuin en pluktuin. Verschillende groentes, fruit en eetbare bloemen zijn allemaal elementen die u in de tuin naar boven kunt brengen in combinatie met een schitterende aangelegde siertuin. Dankzij een mooi ontwerp kan het gewenste resultaat eenvoudig in beeld worden gebracht. 

Uw eigen eetbare tuin

Wilt u een eetbare tuin aanleggen? Maak hier een vrijblijvende afspraak voor een adviesgesprek met één van onze specialisten. Hij legt uit wat wij voor u kunnen betekenen en hoe uw eetbare tuin gerealiseerd kan worden.

Verzorging van uw tuin  

Bij elke tuin kunt u het onderhoud zo makkelijk maken als u wilt. Makkelijke groentes om te onderhouden zijn sla, courgette, wortel, radijs, spinazie en snijbiet. Voor fruit kunt u keuzes maken uit fruitbomen en fruitstruiken. Onmisbare fruitsoorten zijn toch zeker wel de aardbei, framboos en appel.  

Eetbare tuinen H.W. MollemaBoomgaard H.W. MollemaEetbare tuin H.W. Mollema

Eetbare bloemen  

Eetbare bloemen zijn een ontzettend bijzondere toevoeging aan uw eetbare tuin. Neem bijvoorbeeld de vlierbes met een geurige bloesem, die lekker is in salades. Het driekleurig viooltje smaakt zacht en neutraal en de witte bloemetjes van de daslook hebben een duidelijke knoflooksmaak. Zo zijn er nog een tal van eetbare bloemen die de meeste mensen nog niet eens kennen. Die zouden ze bij u in de tuin kunnen komen proeven.  

Noordelijke Pomologische Vereniging 

Wij zijn lid van de Noordelijke Pomologische Vereniging. De NPV zet zich in voor oude fruitrassen en hoogstamfruitbomen en stimuleert het gebruik hiervan. Omdat wij lid zijn van NPV breiden wij onze kennis uit op het gebied van aanleg en onderhoud van boomgarden. 

Het is belangrijk dat elke soort groente, fruit en bloemen op de juiste plekken staan. De ene soort heeft veel licht nodig en de andere juist veel schaduw. Onze specialistische medewerkers zullen samen met uw wensen kijken naar de best mogelijke indeling voor bij u in de tuin. Maak nu een afspraak met één van onze specialistische medewerkers. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

17,5 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 75, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Webshop:

   Bekijk onze webshop hier

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

Onze webshop

Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487
Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit project
Bekijk dit project