De eetbare tuin

Hoe heerlijk zou het zijn om door je eigen tuin te wandelen, verschillende vruchten te zien hangen, te plukken en op te eten. Heb je zin in verse groenten of vers fruit? Dan pluk je zowat uit eigen tuin. Met een eetbare tuin loop je al plukkend rond. H.W Mollema helpt je graag bij het verwezenlijken van je eigen eetbare tuin.  

Jouw pluktuin of moestuin van H.W. Mollema

Een eigen moestuin hebben is iets wat veel mensen wensen. Zo kan je deels zelfonderhoudend zijn en is alles wat je eet biologisch. Daarnaast is het superleuk om de vruchten te zien groeien en bloeien. Dit maakt je tuin naast eetbaar ook nog eens erg kleurrijk. De specialisten van H.W Mollema stellen graag een tuinontwerp samen waar jij van kan dromen. Met de fruitbomen en groentestruiken die jij graag wilt hebben, gaat H.W Mollema voor jou aan de slag.


De mogelijkheden van een eetbare-, pluk- en moestuin | H.W Mollema

In de eetbare tuin kun je helemaal tot rust komen en genieten van verschillende mogelijkheden. De eetbare tuin is eigenlijk een combinatie van de fruittuin, moestuin en pluktuin. Verschillende groentes, fruit en eetbare bloemen zijn allemaal elementen die H.W Mollema in jouw tuin naar boven kan brengen in combinatie met een schitterende aangelegde siertuin. Dankzij een mooi ontwerp van H.W Mollema kan het gewenste resultaat eenvoudig in beeld worden gebracht.

Jouw eigen eetbare tuin door Mollema

Wil je een eetbare tuin aanleggen? Maak hier een vrijblijvende afspraak voor een adviesgesprek met één van onze specialisten. Hij legt uit wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe de eetbare tuin gerealiseerd kan worden. 

Tuinonderhoud van een eetbare tuin door H.W Mollema

Bij elke tuin kun je het onderhoud ervan zo makkelijk maken als je zelf wilt. H.W Mollema helpt je graag bij het tuinonderhoud van jouw eetbare tuin en geeft je graag advies over de bomen en struiken die in jouw tuin staan. Makkelijke groentes om te onderhouden zijn sla, courgette, wortel, radijs, spinazie en snijbiet. Voor fruit kun je keuzes maken uit fruitbomen en fruitstruiken. Onmisbare fruitsoorten zijn toch zeker wel de aardbei, framboos en appel. Het is belangrijk dat elke soort groente, fruit en bloemen op de juiste plekken staan. De ene soort heeft veel licht nodig en de andere juist veel schaduw. Weet je niet precies welk soort hoeveel licht nodig heeft, dan staan wij bij H.W Mollema graag voor je klaar om alles uit te leggen.

Eetbare bloemen in een eetbare tuin door H.W Mollema

Eetbare bloemen zijn een ontzettend bijzondere toevoeging aan de eetbare tuin. Neem bijvoorbeeld de vlierbes met een geurige bloesem, die lekker is in salades. Het driekleurig viooltje smaakt zacht en neutraal en de witte bloemetjes van de daslook hebben een duidelijke knoflooksmaak. Zo zijn er nog een tal van eetbare bloemen die de meeste mensen nog niet eens kennen, maar Mollema het graag aan je voorstelt. Die zouden mensen vervolgens bij jou in de tuin kunnen komen proeven. 

Tuinonderhoud van een eetbare tuin door H.W Mollema

H.W Mollema is een lid van de Noordelijke Pomologische Vereniging. De NPV zet zich in voor oude fruitrassen en hoogstamfruitbomen en stimuleert het gebruik hiervan. Omdat wij bij Mollema lid zijn van NPV, breiden wij onze kennis uit op het gebied van aanleg en onderhoud van boomgarden. 

Maak nu een afspraak met H.W Mollema!

Onze specialistische medewerkers zullen samen met jouw wensen kijken naar de best mogelijke indeling voor bij jou in de tuin. Op zoek naar een ander tuinontwerp? Wij bieden verschillende tuinontwerpen aan, zoals de romantische tuin, de watertuin of de Japanse tuin. Wat je wens ook is, bij Mollema doen we er alles aan om aan jouw wensen te voldoen. Maak nu een afspraak bij Mollema en samen met jou gaan wij op zoek naar het goud in jouw groen. 

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV