Watertuin

Een watertuin voor de waterliefhebber | H.W Mollema

Ben jij een echte waterliefhebber? Hoe fijn zou het dan zijn als je buiten in jouw eigen tuin op een stijger kunt zitten omringd door water? Of wil je juist liever duurzaam wonen en een tuin hebben die regenwater op vangt? Er zijn twee soorten watertuinen die H.W Mollema aan kan bieden en de specialisten van Mollema helpen jou graag met beide mogelijkheden.


Wat is een watertuin?

Een watertuin kan een tuin zijn waarin je omringd bent met water, stenen en tegels. Met water kan je een natuurlijke omgeving opvullen. Kenmerken van een watertuin zijn: standbeelden, watervallen, vissen, rotsen en zowel veel waterplanten als normale planten. Een waternatuurgebied in jouw eigen tuin. De ideale tuin voor als je van water en duurzaamheid houdt. Bij H.W Mollema gaan we graag met jou in gesprek om samen jouw watertuin te creëren aan de hand van de besproken wensen.


De voordelen van een watertuin

Een watertuin brengt eigenlijk alleen voordelen met zich mee. Niet alleen is je tuin op een natuurlijke manier gevuld en heb je een eigen natuurlijk ecosysteem ontwikkeld, maar uw tuin heeft ook een landelijke en rustige uitstraling. Nog meer voordelen van een watertuin? H.W Mollema heeft het voor jou even op een rijtje gezet.

  • Gratis kalkvrij water
  • Voorkomt overstromingen in het riool
  • Het water hoeft niet intensief gereinigd te worden
  • Er is altijd wat te zien en te beleven
  • Een stukje natuur in de achtertuin

Duurzame watertuin

Wist je dat een watertuin ook een duurzame tuin kan zijn? Waarom regenwater weg laten stromen in het riool als je het ook kunt opvangen in jouw eigen tuin? Laat je een watertuin door H.W Mollema aanleggen, dan ben je duurzaam bezig. Als je regenwater opvangt kan je diverse dingen met het regenwater doen. Wist je dat regenwater ook kalkvrij is? Als je jouw ramen lapt met regenwater dan voorkomt je dat je strepen op de ramen krijgt. Bloemen en planten worden graag gevoed met regenwater zowel binnenplanten als buitenplanten. Doordat je het regenwater opvangt of in de grond laat wegzakken, ontstaat er in je tuin een eigen kleine waterkringloop dat vele positieve effecten kan hebben. Meer weten over wat de duurzame mogelijkheden zijn van een watertuin? H.W Mollema legt je graag uit wat een watertuin jou kan bieden op gebied van duurzaamheid.

Een watertuin of duurzame watertuin door H.W Mollema laten aanleggen?

Heb je interesse in een watertuin of duurzame watertuin? Onze vakkundige medewerkers bij H.W Mollema komen graag vrijblijvend bij je langs om uw wensen en ideeën te bespreken. Uiteraard worden direct de diverse mogelijkheden besproken en geeft ons vakkundige personeel vrijblijvend advies over wat het beste bij de tuin staat of kan passen. Zo bieden we bij H.W Mollema niet alleen een watertuin aan, mar ook een moderne tuin of een Japanse tuin. Wat je wens ook is, bij H.W Mollema doen wij er alles aan om het goud in jouw groen te vinden. Vraag hieronder vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan bij H.W Mollema of neem gerust contact op met ons.


In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV