Watertuin

Ben jij een echte waterliefhebber? Hoe fijn zou het dan zijn als je buiten in jouw eigen tuin op een stijger kunt zitten, omringd door water? Of wil je juist liever duurzaam wonen en een tuin hebben die regenwater opvangt? Er zijn twee soorten watertuinen die H.W. Mollema kan aanbieden, en de specialisten van H.W. Mollema helpen jou graag met beide mogelijkheden.

Wat is een watertuin?

Een watertuin kan een tuin zijn waarin je omringd bent met water, stenen en tegels. Met water kun je een natuurlijke omgeving creëren. Kenmerken van een watertuin zijn standbeelden, watervallen, vissen, rotsen, evenals veel waterplanten en normale planten. Het is een waternatuurgebied in jouw eigen tuin - de ideale tuin als je van water en duurzaamheid houdt. Bij H.W. Mollema gaan we graag met jou in gesprek om jouw watertuin te creëren op basis van de besproken wensen.

De voordelen van een watertuin

Een watertuin brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Niet alleen is je tuin op een natuurlijke manier gevuld en heb je een eigen natuurlijk ecosysteem ontwikkeld, maar je tuin heeft ook een landelijke en rustige uitstraling. Nog meer voordelen van een watertuin? H.W. Mollema heeft ze voor jou even op een rijtje gezet.

  • Gratis kalkvrij water
  • Voorkomt overstromingen in het riool
  • Het water hoeft niet intensief gereinigd te worden
  • Er is altijd wat te zien en te beleven
  • Een stukje natuur in de achtertuin


Duurzame watertuin

Wist je dat een watertuin ook een duurzame tuin kan zijn? Waarom regenwater laten wegstromen in het riool als je het ook kunt opvangen in jouw eigen tuin? Laat een watertuin aanleggen door H.W. Mollema, dan ben je duurzaam bezig. Als je regenwater opvangt, kun je verschillende dingen met het regenwater doen. Wist je dat regenwater ook kalkvrij is? Als je jouw ramen lapt met regenwater, voorkom je strepen op de ramen. Bloemen en planten worden graag gevoed met regenwater, zowel binnen- als buitenplanten. Doordat je regenwater opvangt of in de grond laat wegzakken, ontstaat er in je tuin een eigen kleine waterkringloop die vele positieve effecten kan hebben. Wil je meer weten over de duurzame mogelijkheden van een watertuin? H.W. Mollema legt je graag uit wat een watertuin jou kan bieden op het gebied van duurzaamheid.

Een watertuin of duurzame watertuin door H.W. Mollema laten aanleggen?

Heb je interesse in een watertuin of duurzame watertuin? Onze vakkundige medewerkers bij H.W. Mollema komen graag vrijblijvend bij je langs om jouw wensen en ideeën te bespreken. Uiteraard worden direct de diverse mogelijkheden besproken, en ons vakkundige personeel geeft vrijblijvend advies over wat het beste bij jouw tuin past. Zo bieden we bij H.W. Mollema niet alleen een watertuin aan, maar ook een moderne tuin of een Japanse tuin. Wat je wens ook is, bij H.W. Mollema doen wij er alles aan om het goud in jouw groen te vinden. Vraag hieronder vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan bij H.W. Mollema of neem gerust contact met ons op.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.