Dé Japanse tuin laten aanleggen

Een Japanse tuin vol verrassingen

De tuin die ontspanning en afleiding geeft. De Japanse tuin. Deze tuin is erg bijzonder door de rust die hij uitstraalt en door de materialen die worden gebruikt. Met de Japanse tuin heb je dus veel kijkplezier, rust en ontspanning. 

Ben je geen liefhebber van een standaard tuin, maar wil je graag iets speciaals? Iets waardoor u verrast wordt en een tuin waarmee je mensen nieuwsgierig kunt maken? Denk dan eens na over een Japanse tuin. In deze tuin loop je door de schitterende Japanse bomen en planten en wandel je op een stenen kronkelpad, waarbij je op de achtergrond water hoort. De Japanse tuin is een inspirerende tuin waar je tot rust kan komen en waar je tegelijkertijd ook spanning kunt voelen.

Kenmerken Japanse tuin

De Japanse tuin is een tuin die bestaat uit verschillende materialen die perfect op elkaar aansluiten zodat de tuin rust uitstraalt en niet chaotisch overkomt. De Japanse tuin is perfect als u niet van verschillende fleurige kleuren bloemen houdt, maar wel graag verschillende kleurtinten wilt. Een Japanse tuin heeft altijd de elementen water, steen en planten in zich. Doordat de tuin niet symmetrisch is, maar wel evenwichtig is ontworpen, straalt een Japanse tuin een authentieke en bepaalde rust uit.

Asymmetrisch
Verschillende tinten groen
Miniaturisering
Halfverharding
Gebruik van water
Hoogte verschillen


Verschil Japanse tuin en Nederlandse tuin

Een Japanse tuin is erg populair tegenwoordig in Nederland. Waar Nederlandse tuinen bekend staan om hun standaard en symmetrische indeling, staan Japanse tuinen bekend om hun unieke en asymmetrische indeling. Een Japanse tuin biedt veel meer dan alleen een mooi aanzicht. Vaak zit een Japanse tuin ook vol met mooi boodschappen en verborgen symboliek.

De Japanse tuin; een creatieve tuin

De Japanse tuinen zijn van oorsprong nooit hetzelfde. Ze worden gemaakt vanuit gebeurtenissen die mensen hebben meegemaakt. Hierdoor zijn de Japanse tuinen creatieve tuinen voor mensen die van een echt kunstwerk houden. Een Japanse tuin zit vol verrassingen door het gebruik van verschillende elementen. In elke Japanse tuin kan je drie basiselementen terugvinden, namelijk water, groen en steen. Richt jouw Japanse tuin in zoals jij het wilt, met bijvoorbeeld rotsen, bomen, mos, heuvels en beelden.

Het shisi-odoshi geluid in een Japanse tuin

In de Japanse tuin is geluid erg belangrijk en laten de Japanners nou net een perfecte combinatie hebben bedacht tussen een dierenverschrikker en een schitterend geluid. De shisi-odoshi is een waterornament die gemaakt is van bamboe. De shisi-odoshi wordt vaak in een Japanse tuin verwerkt om dieren af te schrikken die je liever niet in de tuin wilt hebben.

Laat jouw eigen Japanse tuin aanleggen

Ben je geïnteresseerd in een Japanse tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze ervaren specialisten zal bij jou langs komen om al jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Samen met ons ervaren team bij H.W Mollema kunnen wij voor jou de perfecte Japanse tuin ontwerpen en aanleggen. Ben je benieuwd naar een Engelse tuin, een romantische tuin of een zakelijke tuin? Stel gerust en vrijblijvend al jouw vragen en wij doen ons best om je zo snel mogelijk te beantwoorden om jouw tuin helemaal naar wens te maken.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV