De Japanse tuin laten aanleggen

Een Japanse tuin vol verrassingen.

De tuin die ontspanning en afleiding geeft, is de Japanse tuin. Deze tuin is erg bijzonder vanwege de rust die hij uitstraalt en de gebruikte materialen. Met de Japanse tuin geniet je van kijkplezier, rust en ontspanning.

Ben je geen liefhebber van een standaard tuin, maar wil je graag iets speciaals? Iets waardoor je verrast wordt en waarmee je mensen nieuwsgierig maakt? Denk dan eens na over een Japanse tuin. In deze tuin loop je tussen schitterende Japanse bomen en planten en wandel je over een kronkelend stenen pad terwijl je het geluid van stromend water op de achtergrond hoort. De Japanse tuin is een inspirerende plek waar je tot rust kunt komen en tegelijkertijd spanning kunt ervaren.

KENMERKEN JAPANSE TUIN

Een Japanse tuin bestaat uit verschillende materialen die perfect op elkaar aansluiten, zodat de tuin rust uitstraalt en niet chaotisch oogt. Een Japanse tuin is perfect als je niet van verschillende felle kleuren bloemen houdt, maar wel graag verschillende kleurtinten wilt hebben. Een Japanse tuin bevat altijd de elementen water, steen en planten. Door de tuin niet symmetrisch, maar wel evenwichtig te ontwerpen, straalt een Japanse tuin een authentieke en rustgevende sfeer uit.

Asymmetrisch
Verschillende tinten groen
Miniaturisering
Halfverharding
Gebruik van water
Hoogte verschillen

VERSCHIL JAPANSE TUIN EN NEDERLANDSE TUIN

Tegenwoordig is de Japanse tuin erg populair in Nederland. Waar Nederlandse tuinen bekendstaan om hun standaard en symmetrische indeling, staan Japanse tuinen juist bekend om hun unieke en asymmetrische indeling. Een Japanse tuin biedt veel meer dan alleen een mooi uitzicht. Vaak zit er in een Japanse tuin ook veel symboliek en verborgen boodschappen.

EEN CREATIEVE TUIN

Japanse tuinen zijn van oorsprong nooit hetzelfde. Ze worden gecreëerd op basis van ervaringen die mensen hebben opgedaan. Hierdoor zijn Japanse tuinen creatieve plekken voor mensen die van echte kunstwerken houden. Een Japanse tuin zit vol verrassingen door het gebruik van verschillende elementen. In elke Japanse tuin kun je drie basiselementen vinden, namelijk water, groen en steen. Richt jouw Japanse tuin in zoals jij wilt, met bijvoorbeeld rotsen, bomen, mos, heuvels en beelden.

HET SHISI-ODOSHI GELUID IN EEN JAPANSE TUIN

In de Japanse tuin is geluid erg belangrijk en laten de Japanners nou net een perfecte combinatie hebben bedacht tussen een dierenverschrikker en een schitterend geluid. De shisi-odoshi is een waterornament die gemaakt is van bamboe. De shisi-odoshi wordt vaak in een Japanse tuin verwerkt om dieren af te schrikken die je liever niet in de tuin wilt hebben.

LAAT JOUW EIGEN JAPANSE TUIN AANLEGGEN

Ben je geïnteresseerd in een Japanse tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze ervaren specialisten zal bij jou langs komen om al jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Samen met ons ervaren team bij H.W. Mollema kunnen wij voor jou de perfecte Japanse tuin ontwerpen en aanleggen. Ben je benieuwd naar een Engelse tuin, een romantische tuin of een zakelijke tuin? Stel gerust en vrijblijvend al jouw vragen en wij doen ons best om je zo snel mogelijk te beantwoorden om jouw tuin helemaal naar wens te maken.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.