Romantische tuin

Een romantische tuin is een tuin die uit verschillende verassende elementen bestaat. Niet alleen zorgen bloemen zoals rozen, lavendel en geraniums voor een romantische sfeer in je tuin, maar ook slingerpaden of doorgangen kunnen die romantische sfeer veroorzaken. H.W Mollema legt graag een romantische tuin voor je aan. Wil je meer te weten komen over de romantische tuin? Lees dan verder.

Kenmerken van een romantische tuin

Samen met je partner dwalen over kleine stenen kronkelpaadjes, omringd door felle, kleurrijke bloemen en hoge hagen. Romantisch zittend op een bankje waar niemand je met een mogelijkheid kan zien, omringd door de natuur. Gezellig samen een wijntje drinken en overrompeld worden door de heerlijke geur van rozen. Bij H.W. Mollema creëren wij graag voor jou een romantische tuin.


Hoe legt H.W. Mollema een romantische tuin aan?

Een romantische tuin aanleggen kan gemakkelijk worden gedaan door H.W. Mollema. Allereerst gaan we natuurlijk met jou in gesprek om achter jouw wensen te komen voor jouw tuin. Vervolgens creëren onze ontwerpers bij H.W. Mollema een tuin die passend is voor jouw buitenruimte en die eer doet aan het romantische tuinontwerp. Zo zal er bijvoorbeeld verticaal getuinierd worden om een intiemere sfeer te creëren. Hoge bloemen en pergola's zijn hiervan een voorbeeld. Ook klimplanten en rozenbogen passen erg goed in het tuinontwerp. Nadat het ontwerp is gemaakt, overleggen we samen met jou of alles naar wens is. Na goedkeuring kunnen de hoveniers van H.W. Mollema aan de slag om jouw buitenruimte om te toveren in een prachtige, romantische tuin.

Tuinonderhoud van een romantische tuin door H.W. Mollema

Een romantische tuin is geschikt voor zowel een grote tuin als een kleine tuin. Het hebben van groene vingers is hier echter wel van belang. De romantische tuin heeft veel onderhoud nodig, omdat de tuin snel rommelig kan lijken door de verschillende bloemen, planten en het ontbreken van 'strakke' lijnen. Onderhoud is dus nodig om het geheel netjes te houden, maar door onderhoud gaat het ontwerp van de romantische tuin ook niet verloren. Voor het onderhoud van jouw romantische tuin kun je terecht bij H.W Mollema. Wij staan graag voor je klaar om jouw tuin weer helemaal op orde te krijgen.

Romantische tuin versus Moderne tuin

Een romantische tuin is het tegenovergestelde van een moderne tuin. Een moderne tuin heeft overal strakke lijnen. Bij een romantische tuin is het belangrijk om rondingen in de tuin te hebben. Paden hoeven niet recht te zijn, maar mogen juist slingeren. In de romantische tuin worden kleurige bloemen gebruikt, zoals paars, rood en roze. In een moderne tuin is overzicht belangrijk, terwijl in een romantische tuin juist geen overzicht van groot belang is. Dit zorgt namelijk voor kleine intieme zithoekjes en vooral een intieme sfeer. Bij H.W. Mollema kun je terecht voor beide tuinontwerpen.

Jouw romantische tuin aan laten leggen door H.W. Mollema

Wil je graag een romantische tuin? Dan ben je bij H.W. Mollema aan het juiste adres. Maak nu een afspraak voor een bezoek van een van onze specialisten. Met ons specialistische team kunnen wij bij H.W. Mollema jouw wensen werkelijkheid laten worden. We zitten vol ideeën en zullen dan ook vol passie informeren over de mogelijkheden in jouw tuin. Zo kunnen wij verschillende tuinontwerpen aanleggen, zoals een Japanse tuin, een watertuin of toch een moderne tuin. Samen met jou gaan we op zoek naar het goud in jouw groen.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.