Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Dé Japanse tuin laten aanleggen door H.W. Mollema 

De tuin die ontspanning en afleiding geeft. De Japanse tuin. Deze tuin is erg bijzonder door de rust die hij uitstraalt en door de materialen die worden gebruikt. Met de Japanse tuin heb je dus veel kijkplezier, rust en ontspanning. 

H.W. Mollema Hoveniers- & BestratingbedrijfEen Japanse tuin vol verrassingen 

Ben je geen liefhebber van een standaard tuin, maar wil je graag iets speciaals? Iets waardoor u verrast wordt en een tuin waarmee je mensen nieuwsgierig kunt maken? Denk dan eens na over een Japanse tuin. In deze tuin loop je door de schitterende Japanse bomen en planten en wandel je op een stenen kronkelpad, waarbij je op de achtergrond water hoort. De Japanse tuin is een inspirerende tuin waar je tot rust kan komen en waar je tegelijkertijd ook spanning kunt voelen. 

Japanse tuin H.W. Mollema

Kenmerken Japanse tuin 

De Japanse tuin is een tuin die bestaat uit verschillende materialen die perfect op elkaar aansluiten zodat de tuin rust uitstraalt en niet chaotisch overkomt. De Japanse tuin is perfect als u niet van verschillende fleurige kleuren bloemen houdt, maar wel graag verschillende kleurtinten wilt.  Een Japanse tuin heeft altijd de elementen water, steen en planten in zich. Doordat de tuin niet symmetrisch is, maar wel evenwichtig is ontworpen, straalt een Japanse tuin een authentieke en bepaalde rust uit. 

Verschil Japanse tuin en Nederlandse tuin 

Een Japanse tuin is erg populair tegenwoordig in Nederland. Waar Nederlandse tuinen bekend staan om hun standaard en symmetrische indeling, staan Japanse tuinen bekend om hun unieke en asymmetrische indeling. Een Japanse tuin biedt veel meer dan alleen een mooi aanzicht. Vaak zit een Japanse tuin ook vol met mooi boodschappen en verborgen symboliek. 

Theehuis in een Japanse tuin 

Een theehuis in de Japanse tuin is voor veel Japanners erg betekenisvol. In het theehuis worden tot op de dag van vandaag traditionele theeceremonies gehouden, waar verschillende handelingen aan vooraf gaan om zo optimaal te kunnen genieten van de thee. Genieten en rust is dus erg belangrijk in de Japanse Tuin. 

De Japanse tuin; een creatieve tuin 

De Japanse tuinen zijn van oorsprong nooit hetzelfde. Ze worden gemaakt vanuit gebeurtenissen die mensen hebben meegemaakt. Hierdoor zijn de Japanse tuinen creatieve tuinen voor mensen die van een echt kunstwerk houden. Een Japanse tuin zit vol verrassingen door het gebruik van verschillende elementen. In elke Japanse tuin kan je drie basiselementen terugvinden, namelijk water, groen en steen. Richt jouw Japanse tuin in zoals jij het wilt, met bijvoorbeeld rotsen, bomen, mos, heuvels en beelden.

Bloemen Japanse tuin H.W. MollemaKoi Karpers H.W. Mollema Japanse tuin H.W. Mollema

Het shisi-odoshi geluid in een Japanse tuin 

In de Japanse tuin is geluid erg belangrijk en laten de Japanners nou net een perfecte combinatie hebben bedacht tussen een dierenverschrikker en een schitterend geluid. De shisi-odoshi is een waterornament die gemaakt is van bamboe. De shisi-odoshi wordt vaak in een Japanse tuin verwerkt om dieren af te schrikken die je liever niet in de tuin wilt hebben.  

Laat jouw eigen Japanse tuin aanleggen

Ben je geïnteresseerd in een Japanse tuin? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze ervaren specialisten zal bij jou langs komen om al jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Samen met ons ervaren team bij H.W Mollema kunnen wij voor jou de perfecte Japanse tuin ontwerpen en aanleggen. Ben je  benieuwd naar een Engelse tuin, een romantische tuin of een zakelijke tuin? Stel gerust en vrijblijvend al jouw vragen en wij doen ons best om je zo snel mogelijk te beantwoorden om jouw tuin helemaal naar wens te maken. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject