Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Tips voor winteronderhoud van uw tuin

Tips om een tuin onderhouden in de winter

U wilt een tuin winterklaar maken maar weet niet goed hoe? Om u hiermee te helpen geven wij u tips over de meest belangrijke tuinwerkzaamheden en leggen wij uit wat deze inhouden. Het is namelijk van belang om een tuin in de winter goed te onderhouden zodat struiken, bomen en planten de vorstperiode doorkomen. De voordelen hiervan ervaart u in de lente en zomer, wanneer uw tuin door het goede onderhoud weer vol in bloei staat. Het beste resultaat halen uit uw tuin: deze werkzaamheden moet u niet vergeten. 

Winteronderhoud tuin

Winterwerkzaamheden voor het beste tuinresultaat

Vellen en snoeien tuinwerkzaamheden winter Kalk strooien tuinwerkzaamhedenOnderhoud tuinwerkzaamheden winterBouw prefab tuinwerkzaamheden winterPlan opmaak voorjaarstuin tuinwerkzaamheden winterVogels voeren tuinwerkzaamheden winterSneeuwruimen tuintwerkzaamheden winterIJsvrije vijver of fontein tuinwerkzaamheden winter

Bent u benieuwd wat deze werkzaamheden inhouden? Lees dan vooral verder of klik hierboven op de werkzaamheid.

Tuinwerkzaamheden iedere winter

Het is belangrijk om uw bomen te vellen of snoeien voor de winter. Een voordeel is dat in deze periode de meeste bomen in winterslaap zijn en er dus geen rekening gehouden moet worden met het broedseizoen. Staan er planten en/of bloemen om uw boom heen? Dan is de winter het moment om uw bomen te vellen of te snoeien. In deze periode raakt de omgeving namelijk zo min mogelijk beschadigd tijdens het vellen en snoeien.

Onze hoveniers zijn specialisten op het vlak van tuinonderhoud en zij weten welke bomen wanneer gesnoeid moeten worden. Het is namelijk zo dat en aantal boomsoorten niet in de winter maar in het voorjaar gesnoeid moeten worden in verband met ‘bloeden’. Lees hier meer informatie.

Kalk strooien

Wist u dat kalk voor de tuin hetzelfde is als wat vitamine C is voor de mens? Als u een stralende huid en een gezonde uitstraling wilt dan moet u voldoende vitamine C binnen krijgen. Dus wilt u een mooi, gezond, groen en fris gazon? Laat onze hoveniers dan kalk strooien in uw tuin. Allereerst kijken onze specialisten goed naar uw tuin en maken zij, indien nodig, een bodemanalyse. Sommige plekken hebben namelijk meer kalk nodig dan andere, dus is het belangrijk dat het bekalken van uw tuin op een professionele wijze gebeurt. Zij houden rekening met de timing, want tussen bekalken en bemesten moet ongeveer 3 maanden zitten. Hoe eerder uw tuin bekalkt is, hoe eerder wij uw gazon kunnen bemesten en dus hoe eerder uw tuin er weer schitterend uitziet. Sneeuw of ijzel is bij het strooien van kalk geen probleem, kalk trekt namelijk vanzelf door de sneeuw of ijzel naar de wortels. In de winter kunnen wij ook meteen het voorjaarsbemestingsplan maken.

Onderhoud van machines

Tuinonderhoud vraagt om een stukje voor uit denken. In de lente, zomer en herfst wordt er veel gebruik gemaakt van machines om een tuin te onderhouden. Het is dan dus belangrijk dat deze machines in goede conditie zijn. Tijdens de winterperiode wordt er minder gebruik gemaakt van machines dus is dit het perfecte seizoen om ze te onderhouden. Ze kunnen er dan weer tegenaan in de andere drie seizoenen.

Bouw prefab 

Wilt u graag een schuurtje, een tuinhuis, tuinkasten of plantenbakken in uw tuin? De winter is het uitgeroepen seizoen om de bouw prefab bij u te plaatsen en in elkaar te zetten. Hoe fijn zou het zijn als op het moment dat u in uw tuin wilt zitten het geheel af is? Wij zijn bij bouw prefab (bijna) niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Bekijk hier meer informatie.

Plan opmaak voorjaar

Wilt u niet alleen uw tuin winterklaar hebben maar ook iets veranderen in uw tuin? Of een andere sfeer geven aan uw tuin? Als u in het voorjaar niet wilt wachten en direct aan de slag wilt met uw tuin, dan is het verstandig om in de winter al een afspraak met ons te maken. We kunnen een plan van aanpak voor uw voorjaarstuin maken en bespreken.  Geïnteresseerd in meer informatie?

Vogels voeren

De winter is een seizoen waarin vogels weinig eten en drinken kunnen vinden. Om de kou te overleven hebben de vogels voldoende vetten nodig. Om de vogels te helpen kunnen wij ervoor zorgen dat er in uw tuin voldoende voedsel voor hen klaarligt door hen te voeren.

Bomen vellen - Winteronderhoud Vogels voeren - Winteronderhoud Bomen snoeien - Winteronderhoud

Tuinwerkzaamheden bij een strenge winter

Als er veel sneeuw is gevallen wordt er sneeuw geruimd. De gemeente maakt echter alleen de hoofdwegen sneeuwvrij. Heeft u een privéterrein dat u graag sneeuwvrij wilt hebben? Wij kunnen voor u machinaal en handmatig sneeuwruimen en zout strooien. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het ruimen en bestrooien van zowel privéterreinen als bedrijfsterreinen. Klik hier voor meer informatie.

IJsvrije vijver of fontein

Heeft u een vijver of fontein in uw tuin? Dan is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden tijdens periodes van vorst. Het is van belang de pompen en filters van een vijver of fontein ijsvrij te houden. Onze specialisten helpen u hier graag bij. Zijn er al onderdelen bevroren, dan maken wij deze weer ijsvrij.

Wil je de winteronderhoud laten uitbesteden aan ons? Maak een kennismakingsafspraak, wij helpen jou graag!

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject