Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Een Engelse tuin laten aanleggen door H.W. Mollema

Tijd voor een nieuwe stijl in je huidige of nieuwe tuin? Dan is een Engelse tuin een fantastische mogelijkheid voor jou. Want H.W. Mollema kan jouw tuin omtoveren tot een ware cottagetuin waar de Engelsen nog jaloers op zullen zijn. Hou je van een tuin die een rijke en kleurrijke mix heeft? En hou je van een tuin die loopt zoals de natuur het wil? Dan is het laten aanleggen van een Engelse tuin perfect voor jou! 

Een tuin waarin je wilt thuiskomen
H.W. Mollema Hoveniers- & Bestratingbedrijf

Heerlijk wandelen over een stenen pad door de tuin waar de kleuren en geuren van de verschillende bloemen je tegemoetkomen. In een Engelse tuin is het echt thuiskomen. Je wordt spontaan vrolijk van de prachtige kleuren en geuren van de bloemen in jouw tuin. De tuinaanleg  is erg persoonlijk en straalt voornamelijk romantiek uit. Een Engelse tuin is in tegenstelling tot een moderne tuin informeel en niet symmetrisch. De tuin wordt ook wel een cottagetuin genoemd. De cottagetuin ziet er vaak idyllisch uit door de rozenstruiken en/of fruitbomen.  

Engelse tuin H.W. Mollema

Tuinaanleg in een Engelse tuin 

De tuinaanleg van een Engelse tuin is zoals eerder gezegd erg persoonlijk. Wel is de overkoepelende sfeer die de tuin uitstraalt idyllisch en is dit goed te zien aan verschillende elementen die worden geplaatst bij de tuinaanleg. Dit kunnen geheime doorgangen zijn of smalle paadjes. De bloemen en bomen die bij de tuinaanleg worden toegevoegd hebben als doel de tuin te laten geuren en kleuren. De tuinaanleg wordt zo ontworpen om het echt aan te laten doen als een Brits plattelandshuis. 

Op elke plek

"Vroeger toen alles beter was" zoals sommige mensen zeggen. Vroeger hadden de boerderijen en landbouw huizen in Engeland een hele persoonlijke tuin. De hagen zorgden voor verschillende tuinkamers waarbij elke kamer werd ingericht met persoonlijke elementen. Hedendaags hebben niet alleen de Britse landhuizen en boerderijen schitterende cottagetuinen, maar is het op elke plek van de wereld mogelijk om een schitterende Engelse tuin aan te laten leggen. Wij leggen graag voor jou de perfecte Engelse tuin aan om je even te wanen in een echte Oxford tuin. 

Cottage tuin H.W. MollemaEngelse tuin H.W. MollemaFleurige bloemen - Cottage tuin

Wat zijn de kenmerken van deze tuin?

De Engelse tuinen staan bekend om hun romantische uitstraling, maar ook de prachtige wandelpaden zijn kenmerkend voor een Engelse tuin. De hagen zijn er in allerlei soorten snoeivormen. Bekijk hier de verschillende soorten hagen die H.W. Mollema voor je kan snoeien. Daarnaast zie je vaak veel bloemen in allerlei kleuren en geuren terug in de tuinaanleg van Engelse tuinen. Deze bloemen zorgen voor de vrolijke en kleurrijke sfeer die je in een tuin zoekt.

Een tuinkamer voor elke gelegenheid in jouw Engelse Tuin

Een Engelse tuin biedt vele mogelijkheden als het gaat om de tuinaanleg. Bloemen in allerlei kleuren en hagen in verschillende vormen waarmee je verschillende ruimtes kunt creëren.  Wil je een ruimte waar je lekker kunt barbecueën met vrienden? Dan kun je daar een terras maken. Wil je een aparte speelplaats voor de kinderen, dan kun je daar ook een ruimte voor maken. De tuin kun je indelen in zoveel ruimtes als je zelf wilt met allemaal persoonlijke tinten. Om jouw wensen voorop te stellen, gaan we met jou in gesprek om zo jouw eigen Engelse tuin te creëren. 

Nieuwsgierig wat H.W. Mollema voor jou kan betekenen?

Ben je geïnteresseerd in een Engelse tuin? Wij komen graag vrijblijvend naar je toe om jouw ideeën, wensen en mogelijkheden te bekijken. Wij zullen met onze specialistische blik advies geven. Wil je meer weten over het tuinonderhoud of over de tuinaanleg van een Engelse tuin? Of heb je interesse in een ander tuinontwerp, zoals de Japanse tuin of de romantische tuin? Maak nu een afspraak met een van onze gespecialiseerde medewerkers of neem voor verdere vragen contact met ons op. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject