Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

De ecologische tuin van H.W. Mollema

    Ecologische tuin H.W. Mollema

H.W. Mollema Hoveniers- & Bestratingbedrijf

Een ecologische tuin: voor jou en de natuur

Volop genieten van jouw tuin en de dieren die graag in uw tuin langskomen? Met een ecologische tuin is het mogelijk. Door de opzet van een ecotuin zullen verschillende soorten vogels en andere dieren de tuin bezoeken. Vogels die materialen verzamelen voor het bouwen van een nest en vlinders die zich voeden met verschillende planten. Een ecologische tuin is een thuis voor mens en dier. Vol plezier en vreugde kijken naar een bloeiende, levendige tuin en de natuur horen en ruiken wanneer jij je ogen sluit.

Wat is een ecotuin?

Een ecologische tuin is een tuin die natuurlijk en duurzaam is. Dit houdt in dat de tuin uitsluitend met 100% organische compost wordt bestrooid. Als de tuin verlicht is dan is dit alleen met ledverlichting. Alles in jouw tuin is natuurlijk. Er wordt niet met chemische producten onkruid verwijderd, maar dit wordt gedaan door bijvoorbeeld gebruik te maken van houtsnippers. 

Ecologische tuin H.W. MollemaEcologische tuin H.W. Mollema Ecologische tuin H.W. Mollema

Respect voor de natuur door middel van een ecotuin

Een plek waar je tot jezelf komt en kunt genieten van alles wat in de tuin gebeurt. Vaak planten mensen een bloem of plant omdat ze die op een bepaalde plek ‘mooi’ vinden staan. In een ecologische tuin wordt gekeken op welke plek de plant het meest tot zijn recht komt. Uiteraard wordt bij het aanleggen van de tuin gelet op een mooi geheel. Het doel is een tuin aanleggen met zo weinig mogelijk hulpprocessen en alleen natuurlijke hulpprocessen.  

Wanneer past een ecotuin bij jouw?  

Over het algemeen zijn er in een ecologische tuin weinig tegels, maar is er wel veel groen. Toch is het onderhoudsniveau laag, omdat je bij een ecologische tuin de natuur gestuurd zijn gang laat gaan. Hierdoor is het onderhouden ervan goed te doen.  

Voordelen ecologische tuin 

Naast dat de tuin natuurlijk, duurzaam en heel diervriendelijk is, zijn er nog een aantal voordelen aan het hebben van een ecologische tuin. Zo is een ecotuin arbeidsarmer. Dit komt doordat de natuur zichzelf in evenwicht houdt waardoor het minder onderhoud nodig heeft. Ook is een ecologische tuin erg leuk en leerzaam voor zowel kinderen als volwassenen. 

De aanleg van een ecologische tuin

Wil jij een ecologische tuin aanleggen? Neem dan gelijk contact met ons op. Er komt een specialistische hovenier langs om jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Bent je benieuwd naar hoe het ontwerpproces bij ons verloopt? Kijk dan eens bij tuinontwerp.

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject