De ecologische tuin van H.W. Mollema

Volop genieten van jouw tuin en de dieren die graag in jouw tuin langskomen? Met een ecologische tuin is het mogelijk. Door de opzet van een ecotuin zullen verschillende soorten vogels en andere dieren de tuin bezoeken. Vogels die materialen verzamelen voor het bouwen van een nest en vlinders die zich voeden met verschillende planten. Een ecologische tuin is een thuis voor mens en dier. Vol plezier en vreugde kijken naar een bloeiende, levendige tuin en de natuur horen en ruiken wanneer jij je ogen sluit.

Wat is een ecotuin?

Een ecologische tuin is een tuin die natuurlijk en duurzaam is. Dit houdt in dat de tuin uitsluitend met 100% organische compost wordt bestrooid. Als de tuin verlicht is dan is dit alleen met ledverlichting. Alles in jouw tuin is natuurlijk. Er wordt niet met chemische producten onkruid verwijderd, maar dit wordt gedaan door bijvoorbeeld gebruik te maken van houtsnippers.


Respect voor de natuur door middel van een ecotuin

Een plek waar je tot jezelf komt en kunt genieten van alles wat in de tuin gebeurt. Vaak planten mensen een bloem of plant omdat ze die op een bepaalde plek ‘mooi’ vinden staan. In een ecologische tuin wordt gekeken op welke plek de plant het meest tot zijn recht komt. Uiteraard wordt bij het aanleggen van de tuin gelet op een mooi geheel. Het doel is een tuin aanleggen met zo weinig mogelijk hulpprocessen en alleen natuurlijke hulpprocessen.

Wanneer past een ecotuin bij jou?

  • Wanneer je een hart hebt voor de natuur  
  • Wanneer je milieubewust bent
  • Wanneer je niet dol bent op tuinonderhoud

Over het algemeen zijn er in een ecologische tuin weinig tegels, maar is er wel veel groen. Toch is het onderhoudsniveau laag, omdat je bij een ecologische tuin de natuur gestuurd zijn gang laat gaan. Hierdoor is het onderhouden ervan goed te doen.

Voordelen ecologische tuin

Naast dat de tuin natuurlijk, duurzaam en diervriendelijk is, is er nog een aantal voordelen aan het hebben van een ecologische tuin. Zo is een ecotuin arbeidsarmer. Dit komt doordat de natuur zichzelf in evenwicht houdt, waardoor er minder onderhoud nodig is. Een ecologische tuin is ook erg leuk en leerzaam voor zowel kinderen als volwassenen.


De aanleg van een ecologische tuin

Wil jij een ecologische tuin aanleggen? Neem dan gelijk contact met ons op. Er komt een specialistische hovenier langs om jouw wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Bent je benieuwd naar hoe het ontwerpproces bij ons verloopt? Kijk dan eens bij tuinontwerp.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.