Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Bomen snoeien voor boomverzorging 

Bomen snoeien hoort onder het vakgebied boomverzorging en is even belangrijk als een boom juist te laten groeien. Door bomen te snoeien behoud je de gezondheid en vitaliteit van de boom en hou je de kern en vorm van de boom intact. Daarnaast zal de veiligheid rondom de boom ook vergroot worden met betrekking tot vallende, dode takken. De reden om bomen te snoeien zal dus wellicht kunnen verschillen, maar het is altijd een pré om bomen te blijven snoeien. Bomen snoeien is niet zo gemakkelijk als het soms kan lijken en voor een leek in boomverzorging is het dan ook extra gevaarlijk om dit klusje te klaren. Daarnaast is bomen snoeien seizoensgebonden en zal er dus in de winter anders moeten worden gesnoeid dan in de zomer.

 Bomen snoeien in de winter

Veel bomen zijn s’ winters in winterrust wat als gevolg heeft dat de bladeren en onnodige takken wegvallen. Hierdoor kan je goed de vorm van de boom zien om de boom vervolgens correct en overzichtelijk te kunnen snoeien. Ook zal de sapstroom in de boom zijn verminderd door de winterrust en daarom is de kans op bloeden aanzienlijk minder. Wel is daarbij van belang dat er geen vorst is tijdens of na het snoeien van de boom. Door vorst kan de boom zijn wonden niet volledig genezen binnen de verwachte tijd van drie dagen en zal deze wonden de boom dus kunnen beschadigen. Een uitzondering op bomen snoeien in de winter zijn fruitbomen. Deze hebben elk een andere snoeitijd en zullen dus niet moeten worden gesnoeid in de winter. 

Haal voordelen uit bomen snoeien 

Bomen snoeien is niet noodzakelijk voor een boom, maar zal de vitaliteit van de boom en veiligheid rondom te boom verhogen. Niet alleen deze voordelen zal je halen uit het snoeien van bomen, maar er zijn meerdere redenen en/of voordelen om bomen te snoeien. 

Bomen snoeien door professionals 

Bomen verschillen van elkaar en moeten ook op verschillende manieren worden gesnoeid. De locatie van de boom heeft ook een invloed op de methode die wordt gebruikt bij het snoeien van de boom. De hoveniers van H.W.Mollema weten welke behandeling een bepaald type boom nodig heeft en gaan hier voor jou mee aan de slag. Onze hoveniers hebben zich door veel ervaring en passie gespecialiseerd op onder andere het snoeien van bomen. 

Maak nu een afspraak bij H.W.Mollema 

Bomen snoeien vraagt om specialisme en kennis van boomverzorging. Wil je graag jouw bomen laten snoeien, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken naar een goede boomverzorging in Groningen? Bij H.W.Mollema beschikken wij over experts die klaar staan om jouw bomen te snoeien. Ook kunnen onze specialisten jouw bomen vellen en kappen. Heb je nog vragen of opmerkingen over boomverzorging of tuinonderhoud? Maak vrijblijvend een afspraak met H.W.Mollema en kom meer te weten bomen snoeien en hoe wij jou hierbij te hulp kunnen staan. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject