Boomverzorging Groningen en tuinonderhoud 

Beschikt jouw tuin over één of meerdere bomen? Dan dien je deze op een correcte manier te verzorgen om de vitaliteit en gezondheid van de bomen te behouden. De handelingen die hierbij horen verschillen in aard en maken deel uit van jouw tuinonderhoud. Elke handeling helpt de bomen om in goede conditie te blijven, zodat ze hun levensloop kunnen optimaliseren. Wanneer er geen boomverzorging plaatsvindt, kan de boom onderliggende ziektes krijgen die hij vervolgens ook kan verspreiden naar nabijgelegen bomen. Zo is de ziekte niet alleen fataal voor deze boom, maar ook voor andere bomen.

Uit welke stappen bestaat boomverzorging in Groningen?

Boomverzorging bestaat niet alleen uit het zo nu en dan bijsnoeien van takken, maar uit vele andere werkzaamheden. Zo begint boomverzorging bij het kiezen van een geschikte boom door te kijken naar het klimaat waarin de boom gaat opgroeien en de plek waar je de boom wilt planten. Sommige bomen hebben nu eenmaal meer zonlicht nodig dan anderen. Vervolgens moet je de boom begeleiden in de groeifases van klein naar jeugd naar uiteindelijk de volwassenheidsfase. In elke fase heeft de boom namelijk zijn behoeften, waarbij je de groei van de boom kunt stimuleren. Na de volwassenheidsfase komt uiteindelijk de eindfase waarin de boom weinig groeit en is de verzwakking dan ook duidelijk te zien doordat schimmels en bacteriën de overhand krijgen. In deze fase is het belangrijk om de boom op een juiste en veilige manier te verwijderen. Ook dit doen we bij H.W. Mollema op een verantwoorde manier.

De voordelen van juiste boomverzorging 

Een juiste manier van boomverzorging brengt vele voordelen met zich mee. Enkele daarvan zijn:

  • Het stabiliseren van de boom en behoud van vitaliteit.
  • Jouw tuin ziet er weer verzorgd uit.
  • Veiligheid in verband met het voorkomen van boomomval of vallende takken.
  • Een juiste vochtbalans in huis.
  • Optimalisatie van de levenscyclus van de boom, inclusief bloei en vruchtvorming

Kiezen voor professionele boomverzorging in Groningen

Om een boom correct te verzorgen is vaak specialisme en kennis uit de wetenschap nodig, zoals fysiologie, morfologie en mechanica. Het is daarom uitermate verstandig om de boomverzorging over te laten aan professionals. Soms is het probleem van een afnemende groei niet zichtbaar aan de buitenkant van de boom. Onze professionals bij H.W. Mollema hebben dan ook ervaring en beschikken over de juiste middelen om hiermee om te gaan. Zij kunnen je advies geven over de verzorging van de boom en je hierbij helpen.

Maak nu een afspraak bij H.W. Mollema 

Een boom juist en veilig verzorgen kan complex zijn. Gelukkig staan wij voor je klaar wanneer je op zoek bent naar goede boomverzorging in Groningen. Wij helpen je graag bij het weer optimaal maken van jouw tuin en jouw tuinonderhoud. Van bomen snoeien tot bomen kappen. Heb je nog vragen over boomverzorging in Groningen of tuinonderhoud? Maak hier vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten en kom meer te weten over de verzorging van jouw boom en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV