Bomen snoeien voor boomverzorging 

Bomen snoeien hoort onder het vakgebied boomverzorging en is even belangrijk als een boom juist te laten groeien. Door bomen te snoeien behoud je de gezondheid en vitaliteit van de boom en hou je de kern en vorm van de boom intact. Daarnaast zal de veiligheid rondom de boom ook vergroot worden met betrekking tot vallende, dode takken. De reden om bomen te snoeien zal dus wellicht kunnen verschillen, maar het is altijd een pré om bomen te blijven snoeien. Bomen snoeien is niet zo gemakkelijk als het soms kan lijken en voor een leek in boomverzorging is het dan ook extra gevaarlijk om dit klusje te klaren. Daarnaast is bomen snoeien seizoensgebonden en zal er dus in de winter anders moeten worden gesnoeid dan in de zomer.

Bomen snoeien in de winter

Veel bomen zijn s’ winters in winterrust wat als gevolg heeft dat de bladeren en onnodige takken wegvallen. Hierdoor kan je goed de vorm van de boom zien om de boom vervolgens correct en overzichtelijk te kunnen snoeien. Ook zal de sapstroom in de boom zijn verminderd door de winterrust en daarom is de kans op bloeden aanzienlijk minder. Wel is daarbij van belang dat er geen vorst is tijdens of na het snoeien van de boom. Door vorst kan de boom zijn wonden niet volledig genezen binnen de verwachte tijd van drie dagen en zal deze wonden de boom dus kunnen beschadigen. Een uitzondering op bomen snoeien in de winter zijn fruitbomen. Deze hebben elk een andere snoeitijd en zullen dus niet moeten worden gesnoeid in de winter. 

Haal voordelen uit bomen snoeien 

Bomen snoeien is niet noodzakelijk voor een boom, maar zal de vitaliteit van de boom en veiligheid rondom te boom verhogen. Niet alleen deze voordelen zal je halen uit het snoeien van bomen, maar er zijn meerdere redenen en/of voordelen om bomen te snoeien. 

  • Het stimuleren van de bloei en vruchtvorming:                                                                                                                                        Door oude takken weg te snoeien, maak je ruimte voor nieuwe takken om te kunnen bloeien. Ook zal er meer zonlicht in de boom kunnen komen en zal als gevolg de vruchtvorming blijven toenemen. 
  • Dode en zieke takken zullen worden verwijderd:                                                                                                                                    Zoals eerder benoemd zullen de dode en onnodige takken worden weggehaald, waardoor nieuwe takken kunnen bloeien. Ook zal hierdoor de kans op ziekte verspreiding worden verkleind. 
  • Langere levensduur van de boom:                                                                                                                                                                    Door onnodige takken en bladeren te snoeien, zal het gewicht en de belasting op de boom worden verminderd. Dit zal een positief effect hebben op de levensduur van de boom. 
  • Vorm van boom wordt behouden:                                                                                                                                                                      Een reden voor veel mensen om hun bomen te snoeien is het beeld dat de boom afgeeft aan de tuin. Door de takken en bladeren weg te snoeien en de nodige takken te behouden, zal de vorm van de boom hetzelfde blijven en dit geeft een overzichtelijk en net beeld af aan je tuin. 

Bomen snoeien door professionals 

Bomen verschillen van elkaar en moeten ook op verschillende manieren worden gesnoeid. De locatie van de boom heeft ook een invloed op de methode die wordt gebruikt bij het snoeien van de boom. De hoveniers van H.W.Mollema weten welke behandeling een bepaald type boom nodig heeft en gaan hier voor jou mee aan de slag. Onze hoveniers hebben zich door veel ervaring en passie gespecialiseerd op onder andere het snoeien van bomen. 

Maak nu een afspraak bij H.W.Mollema 

Bomen snoeien vraagt om specialisme en kennis van boomverzorging. Wil je graag jouw bomen laten snoeien, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken naar een goede boomverzorging in Groningen? Bij H.W.Mollema beschikken wij over experts die klaar staan om jouw bomen te snoeien. Ook kunnen onze specialisten jouw bomen vellen en kappen. Heb je nog vragen of opmerkingen over boomverzorging of tuinonderhoud? Maak vrijblijvend een afspraak met H.W.Mollema en kom meer te weten bomen snoeien en hoe wij jou hierbij te hulp kunnen staan. 

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV