Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Tot wanneer moet je grasmaaien? 

Om een gezond en groen gazon te behouden, is het belangrijk om je gras te onderhouden. Niet alleen zal het gazon groen en levendig blijven, maar de vitaliteit en gezondheid van het gras zou door het onderhoud ook sterk worden verhoogd. Grasmaaien hoort bij het onderhoud en zal dus om de zoveel tijd moeten gebeuren. Benieuwd naar waarom en wanneer je jouw gazon moet grasmaaien? Lees het allemaal hier. 

Waarom en hoe moet je jouw gras maaien? 

Voor het maaien is het van belang om te begrijpen waarom grasmaaien zo belangrijk is. Als gras te lang groeit, zullen de lange grassprieten al het zonlicht tegenhouden voor de kleinere en jongere grassprieten. Deze kunnen zich vervolgens niet goed ontwikkelen en zo zal het gras langzamer maar zeker verouderen en uiteindelijk afsterven. Let bij het maaien op dat je niet de jonge grassprieten ook wegmaait. Zo kan het gazon het zonlicht niet goed opnemen en zal het gras helaas uitdrogen. 

photo

Wanneer moet je jouw gras maaien? 

Lente: In de lente is grasmaaien erg belangrijk, omdat het gras zich vaak goed kan herstellen na een maaibeurt en de combinatie van regen en zonlicht optimaal is om het gazon juist te laten groeien. Maai jouw gazon daarom in de lentemaanden minimaal één keer per twee week. Als het echt warmer gaat worden, kan je dit verhogen naar één keer per week om de groei te stimuleren. 

Zomer: Wanneer de temperatuur zo stijgt als in de zomermaanden is het slim om het maaien weer terug te schroeven naar één keer in de twee week en doe dit niet in de volle zon als preventie van uitdroging. Meestal heeft het gazon namelijk de tijd nodig om zich te herstellen van de maaibeurt en zal dit de vitaliteit goed doen. 

Winter: Als de temperatuur weer daalt, kan je verminderen naar één keer in de 10 dagen tot het echt kouder wordt. In de wintermaanden is maaien niet van toepassing en zal het maaien weinig tot nihil invloed hebben op de groei. Dit kan weer slechts bij zachter weer. 

Na het maaien 

Als het gazon volledig is gemaaid, kunnen losse grassprieten het gazon bedekken. Ruim deze altijd op om de jongste grassprieten toegang te geven tot voldoende zonlicht. Je zou nog overigens het afval wat is ontstaan tijdens het maaien kunnen gebruiken als natuurlijke compost doordat er veel voedingstoffen in zitten. Daarnaast is het ook van belang om jouw gazon van tijd tot tijd voldoende water te geven. Zo kan het gras zich herstellen van de maaibeurt en zal de grasgroei worden geoptimaliseerd. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject