Gras

Een stuk gras is pas een toevoeging aan je tuin als deze optimaal kan groeien en mooi groen is. Door zeker te zijn van een juist onderhoud kan jij je gras gezond en vol houden. Er is meer onderhoud nodig dan alleen zo nu en dan maaien. Om de groei van gras te bevorderen op een positieve manier is het goed om jouw grasonderhoud te laten uitvoeren door specialisten. Bij H.W. Mollema onderhouden wij graag je gras om deze vol en groen te houden.

Is jouw gras het groenst?

Is jouw gras niet egaal groen? Heb je mos tussen het gras zitten? Of wil je gras niet goed groeien? Bij H.W. Mollema zien we dat veel problemen van het gras ontstaan door zuurstofgebrek, vocht gebrek of slecht onderhoud. Dit vergroot namelijk de kans dat er mos tussen het gras kan komen. Wil je het groenste gras van de buurt hebben? Laat jouw gras dan door H.W. Mollema onderhouden en zorg ervoor dat jouw tuinontwerp niet verloren gaat. 


Graszoden van hoge kwaliteit bij H.W. Mollema

Bij H.W. Mollema hebben we verschillende soorten graszoden en voor elke tuin hebben wij de geschikte grasrol in ons assortiment van hoge kwaliteit. Wil je graszoden voor plekken waar vooral schaduw is? Heb je kleine kinderen die veel op het gras spelen? Wil je Big Slabs grasrollen van minimaal 1 meter breed? Geen probleem! Bij H.W. Mollema ben je aan het juiste adres. Ook kun je bij ons terecht als je gras wil laten zaaien, zowel handmatig als machinaal.

Het mooiste groene gras krijg je door H.W. Mollema

Om mooi, groen gras te krijgen is onderhoud erg belangrijk. Gras moet minimaal één keer per jaar geverticuteerd worden. Verticuteren is het weghalen van een vilt laag en mos, ook worden de wortels doormidden gesneden. Als gronddeeltjes te dicht op elkaar zijn gedrukt krijgen ze geen lucht meer. Gras heeft lucht nodig, daarom moet het gras soms belucht worden door er gaatjes in te prikken. Om de groei van onkruid te voorkomen is een concurrerende grasmat van belang.

Hoe we dit bereiken:

Om gras mooi groen te krijgen en de groei te bevorderen zijn verschillende werkzaamheden nodig om uitgevoerd te moeten worden. Zo zullen de volgende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd;

  • Bekalken van het gras
  • Voorjaar, zomer en najaarsbemesting toevoegen (let op: dit zijn verschillende meststoffen)
  • Afwatering en zonlicht mogelijk te maken

Je zult grasziekten en grasplagen moeten bestrijden. Voor een goede uitstraling van het gras is het belangrijk om het gras regelmatig te maaien.

Grasonderhoud door H.W Mollema.

Wij bij H.W Mollema nemen graag het werk uit jouw handen en ervoor zorgen dat je gras mooi, vol en groen blijft. Want al heb je een Japanse tuin, een watertuin of misschien wel een moderne tuin, een tuinontwerp is het waard om onderhouden te worden. Je kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen of geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen met jou gaan de specialisten van H.W Mollema op zoek naar het goud in jouw groen.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.