Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Het najaarsonderhoud door H.W. Mollema

Van tuinonderhoud tot tuinaanleg 

De dagen worden weer langzaam korter en de winter komt er alweer bijna aan. In de herfst maken wij jouw tuin gereed voor wat er komen gaat. Wij dekken de bloemen en planten af, zodat ze volgend jaar weer kunnen stralen.

De herfst wordt ook wel het vergeten tuinseizoen genoemd. Mensen denken vaak dat er niet veel hoeft te gebeuren aan hun tuin, maar als jij het beste resultaat uit uw tuin wilt halen dan is onderhoud aan de tuin verstandig. In de herfst zijn er veel mogelijkheden voor de tuin. H.W. Mollema neemt je graag het najaarsonderhoud uit handen. Wij helpen je graag met:

Najaarsonderhoud H.W. Mollema

Tuinaanleg 

Een tuin is dé plek waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag.
Wil je bij de eerste zonnestralen in de lente al kunnen genieten van je tuin? Wij kunnen je tuin in de herfst aanleggen aan de hand van jouw wensen en ideeën. Zo kan je vanaf het moment dat het weer het toelaat gelijk genieten van jouw tuin. Wij kunnen het totaalpakket voor jou regelen, van tuinontwerp tot tuinverlichting. Pas als je helemaal tevreden bent met het tuinontwerp starten we met de tuinaanleg.

(Ver)planten vegetaties 

Het warme weer komt langzaam ten einde in de herfst, maar dit betekent niet dat er niks hoeft te gebeuren aan jouw tuin. De grond is nog warm, jouw planten komen tot rust en maken zich gereed voor de winterslaap. Wil je een plant en/of boom op een andere plek in je tuin hebben staan? Omdat de ondergrond nog niet bevroren is en de zon niet te fel schijnt is de herfst is het geschikte moment om jouw planten te verplanten. Elke type plant en/of boom heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Ons vakkundige personeel heeft een specialistische plantenkennis en neemt graag het werk uit jouw handen.  

De herfst is het geschikte moment voor het planten van verschillende vegetaties. Wil je in de lente overrompeld worden door schitterende bloemen? Lentebollen moeten al in de herfst worden geplaatst. Wil je graag een bepaald soort vegetatie, maar weet je niet of de herfst het geschikte moment is om de plant/boom/bloem te planten? Onze hoveniers helpen graag.  

Borders doorspitten 

Als de grond nog niet te koud is, kunnen wij jouw borders doorspitten. Alle vegetaties hebben voldoende zuurstof nodig en dankzij het omspitten van jouw tuin krijgen de planten weer zuurstof. Ook wordt de grond weer mooi kruimelig en zakt het regenwater geleidelijk de bodem in.  

Najaarsonderhoud H.W. MollemaBoom in de herfst H.W. Mollema Najaarsonderhoud H.W. Mollema

Graskanten steken 

Wil je dat jouw gras er het gehele jaar strak uitziet? Helaas horen dan ook minder leuke dingen bij het onderhoud van het gras, namelijk de graskanten steken. Wij ontlasten je graag en nemen deze intensieve klus van je over. Een gazon waar de graskanten netjes zijn bijgewerkt geeft een strakke uitstraling.   

Vaste planten, bloeiende bomen en heesters snoeien  

Verschillende planten, bloeiende bomen en heesters moeten in de herfst gesnoeid worden om de levensduur en de groei te optimaliseren. Weet je niet welke soort planten en/of heesters gesnoeid moeten worden in de herfst? Geen probleem, wij komen graag langs. Wij kijken met onze specialistische blik naar de planten, bloeiende bomen en/of heesters en zullen ze snoeien waar het nodig is.  

Bladruimen  

In de herfst, als de bomen hun bladeren verliezen, komen de bladeren op verschillende plekken in jouw tuin terecht. Bladeren dienen als natuurlijk compost voor de tuin. Er zijn verschillende planten, bomen en/of heesters die er elk seizoen groen en stralend uitzien en planten, bomen en/of heesters die een winterslaap houden en hun kleur en/of bladeren verliezen in de herfst. De planten die van zichzelf het gehele jaar groen blijven hebben voldoende licht, voeding en lucht nodig. Deze planten mogen niet bedekt zijn met bladeren die van de bomen naar beneden vallen.  

Als jouw tuin een langere periode bedekt is met neergevallen bladeren dan is er een kans dat de groene planten een bruine laag krijgen door verstikking en dat de groene bladeren dan ook bruin worden. Het bladruimen kan in een grote tuin een hele klus zijn. Doe je het liever niet zelf? Geen probleem, je kunt een afspraak met ons maken en wij zullen de tuin waar nodig is weer bladvrij maken.   

najaarsonderhoud

Afdekken 

Heb jij bijzondere bomen, planten en of bloemen in de tuin staan die niet van koud weer tijdens de herfst en winter houden? Wij kunnen ze op een vakkundige manier voor je afdekken. Ook bijzondere tuinaccessoires die niet tegen een stootje kunnen zullen wij voor je afdekken. Daarnaast kunnen wij pot en kuipplanten laten overwinteren in een vorstvrije ruimte en beplanting inpakken of zelfs verwarmen.

Gazon bekalken 

Om het gazon gezond te houden moet je meer doen dan alleen sproeien, maaien en bemesten. Om het gezond en frisgroen te houden moet het gazon regelmatig bekalkt worden. Dit is van essentieel belang, er gaat namelijk een preventieve werking van kalk strooien uit. Als u met enige regelmaat kalk op uw gazon laat strooien dan blijft de zuurgraad van de bodem uitstekend en kunnen er geen mossen op groeien. Dit zorgt ervoor dat uw gazon er netjes en verzorgd uitziet. Ons team steekt graag de handen uit de mouwen om jou te helpen.   

Wil je de najaarsonderhoud laten uitbesteden aan ons? Maak een kennismakingsafspraak, wij helpen jou graag!

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject