Najaarsonderhoud

Van tuinonderhoud tot tuinaanleg

De dagen worden weer langzaam korter en de winter komt er alweer bijna aan. In de herfst maken we jouw tuin gereed voor wat er komen gaat. We dekken de bloemen en planten af, zodat ze volgend jaar weer kunnen stralen.

De herfst wordt ook wel het vergeten tuinseizoen genoemd. Mensen denken vaak dat er niet veel hoeft te gebeuren aan hun tuin, maar als jij het beste resultaat uit je tuin wilt halen, dan is onderhoud aan jouw tuin verstandig. In de herfst zijn er veel mogelijkheden voor de tuin. H.W. Mollema neemt graag het najaarsonderhoud uit jouw handen. Wij helpen je graag met:

  • Tuinaanleg
  • (Ver)planten vegetaties
  • Borders doorspitten
  • Graskanten steken
  • Vaste planten, bloeiende bomen en heesters snoeien
  • Bladruimen
  • Afdekken
  • Gazon bekalken

Tuinaanleg 

Een tuin is dé plek waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. Wil je al bij de eerste zonnestralen in de lente kunnen genieten van je tuin? Wij kunnen jouw tuin in de herfst aanleggen aan de hand van jouw wensen en ideeën. Zo kun je vanaf het moment dat het weer het toelaat gelijk genieten van jouw tuin. Wij kunnen het totaalpakket voor jou regelen, van tuinontwerp tot tuinverlichting. Pas als je helemaal tevreden bent met het tuinontwerp, starten we met de tuinaanleg.

(Ver)planten vegetaties 

Het warme weer komt langzaam ten einde in de herfst, maar dit betekent niet dat er niets hoeft te gebeuren aan jouw tuin. De grond is nog warm, je planten komen tot rust en maken zich gereed voor de winterslaap. Wil je een plant en/of boom op een andere plek in je tuin hebben staan? Omdat de ondergrond nog niet bevroren is en de zon niet te fel schijnt, is de herfst het geschikte moment om je planten te verplanten. Elke soort plant en/of boom heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Ons vakkundige personeel heeft specialistische plantenkennis en neemt graag het werk uit je handen.

De herfst is het geschikte moment om verschillende vegetaties te planten. Wil je in de lente overrompeld worden door schitterende bloemen? Lentebollen moeten al in de herfst geplant worden. Wil je graag een bepaald soort vegetatie, maar weet je niet of de herfst het geschikte moment is om de plant, boom of bloem te planten? Onze hoveniers helpen je graag.

Borders doorspitten 

Als de grond nog niet te koud is, kan jij jouw borders doorspitten. Alle vegetaties hebben voldoende zuurstof nodig en dankzij het omspitten van jouw tuin krijgen de planten weer zuurstof. Ook wordt de grond weer mooi kruimelig en zakt het regenwater geleidelijk de bodem in.

Graskanten steken 

Wil je dat jouw gras er het hele jaar strak uitziet? Helaas horen er dan ook minder leuke dingen bij, zoals het steken van de graskanten. Wij ontlasten jou graag en nemen deze intensieve klus van je over. Een gazon waar de graskanten netjes zijn bijgewerkt, geeft een strakke uitstraling.

Vaste planten, bloeiende bomen en heesters snoeien  

Verschillende planten, bloeiende bomen en heesters moeten in de herfst gesnoeid worden om hun levensduur en groei te optimaliseren. Weet je niet welke soorten planten en/of heesters in de herfst gesnoeid moeten worden? Geen probleem, wij komen graag bij je langs. We kijken met onze specialistische blik naar de planten, bloeiende bomen en/of heesters en zullen ze snoeien waar nodig is.

Bladruimen  

In de herfst, als de bomen hun bladeren verliezen, komen de bladeren op verschillende plekken in je tuin terecht. Bladeren dienen als natuurlijke compost voor de tuin. Er zijn verschillende planten, bomen en/of heesters die er elk seizoen groen en stralend uitzien, en planten, bomen en/of heesters die een winterslaap houden en hun kleur en/of bladeren verliezen in de herfst. De planten die van zichzelf het hele jaar groen blijven, hebben voldoende licht, voeding en lucht nodig. Deze planten mogen niet bedekt zijn met bladeren die van de bomen naar beneden vallen.

Als jouw tuin een langere periode bedekt is met neergevallen bladeren, dan bestaat er een kans dat de groene planten een bruine laag krijgen door verstikking en dat de groene bladeren ook bruin worden. Het opruimen van bladeren kan in een grote tuin een hele klus zijn. Doe je het liever niet zelf? Geen probleem, je kunt een afspraak met ons maken en wij zullen de tuin waar nodig is weer bladvrij maken.

Afdekken 

Heb jij bijzondere bomen, planten en/of bloemen in de tuin staan die niet van koud weer tijdens de herfst en winter houden? Wij kunnen ze op een vakkundige manier voor je afdekken. Ook bijzondere tuinaccessoires die niet tegen een stootje kunnen zullen wij voor je afdekken. Daarnaast kunnen wij pot en kuipplanten laten overwinteren in een vorstvrije ruimte en beplanting inpakken of zelfs verwarmen.

Gazon bekalken 

Om het gazon gezond te houden moet je meer doen dan alleen sproeien, maaien en bemesten. Om het gezond en frisgroen te houden moet het gazon regelmatig bekalkt worden. Dit is van essentieel belang, er gaat namelijk een preventieve werking van kalk strooien uit. Als u met enige regelmaat kalk op uw gazon laat strooien dan blijft de zuurgraad van de bodem uitstekend en kunnen er geen mossen op groeien. Dit zorgt ervoor dat uw gazon er netjes en verzorgd uitziet. Ons team steekt graag de handen uit de mouwen om jou te helpen.   

Wil je de najaarsonderhoud laten uitbesteden aan ons? Maak een kennismakingsafspraak, wij helpen jou graag!

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV