Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Buxusmot bestrijden 

Hoe moet je buxusmot bestrijden?

Wie kent hem niet: de buxusmot. Het is een insect dat bij veel mensen onrust veroorzaakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit beestje zijn oorsprong niet in Nederland vindt, maar in Azië. Het gevolg hiervan is dat de buxusmot snel verspreid. Er zijn immers geen “natuurlijke” vijanden in Nederland aanwezig. Om overlast te voorkomen moeten we het heft in eigen handen nemen. Daarom moeten we intijds beginnen met het bestrijden, maar hoe kun je het beste beginnen met het bestrijden van de buxusmot? 

Herken de signalen van toekomstig overlast 

Om te weten wanneer je buxusmot moet gaan bestrijden, is het zaak dat je de eerste tekenen van toekomstig overlast herkent. De mama-buxusmot legt haar eitjes vaak op bladeren die haar buxusrupsjes lekker gaan vinden. Deze eitjes zijn meestal geel of groen van kleur. Soms vallen de eitjes niet op omdat ze slechts 1 millimeter zijn. Let hier daarom goed op. Ook planten die kaalgevreten zijn, zijn een duidelijk signaal dat je last hebt van buxusmot. De eitjes zijn dan al uitgekomen. De rupsen beginnen dan met het eten van jouw tuin. Tenslotte kun je letten op de soort “spinnenwebben” die de buxusrups produceert. Herken je deze signalen? Neem dan contact met ons op. H.W Mollema heeft namelijk zowel een zeer effectieve methode voor eikenprocessierupsbestrijding als voor de buxusmotbestrijding. Niets is onbekend terrein voor onze 30 specialisten.  
 

De nadelen van zelf buxusmot bestrijden

Wanneer mensen de signalen van overlast beginnen op te merken gaan ze vaak zelf een poging wagen om buxusmot te bestrijden. De natuur zit alleen ingewikkelder in elkaar dan dat we ons soms beseffen. Het effectief bestrijden van buxusmot wordt daarom regelmatig onderschat. Het gevolg hiervan is dat mensen veel geld uitgeven aan bestrijdingsmiddelen uit de winkel, maar toch constant overlast blijven ervaren. Daarnaast zitten er veiligheidsrisico’s aan het zelf bestrijden van de buxusmot. Om effectief te bestrijden, weggegooid geld te besparen en veiligheidsrisico’s te vermeiden, kiezen steeds meer mensen voor het uitbesteden van deze klus. De experts van H.W Mollema mogen effectievere middelen gebruiken zodat je snel weer optimaal kunt genieten van je tuin. Herken je de signalen van overlast en wil je buxusmot gaan bestrijden? Neem dan snel contact met ons op. 
 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject