Buxusmot bestrijden

Hoe moet je buxusmot bestrijden?

Wie kent hem niet: de buxusmot? Het is een insect dat bij veel mensen onrust veroorzaakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit beestje zijn oorsprong niet in Nederland vindt, maar in Azië. Het gevolg hiervan is dat de buxusmot zich snel verspreidt. Er zijn immers geen "natuurlijke" vijanden in Nederland aanwezig. Om overlast te voorkomen, moet je het heft in eigen handen nemen. Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met de bestrijding, maar hoe kun je het beste starten met het bestrijden van de buxusmot?

Herken de signalen van toekomstig overlast 

Om te weten wanneer je de buxusmot moet bestrijden, is het zaak dat je de eerste tekenen van toekomstige overlast herkent. De moeder-buxusmot legt haar eitjes vaak op bladeren die haar buxusrupsjes lekker zullen vinden. Deze eitjes zijn meestal geel of groen van kleur. Soms vallen de eitjes niet op omdat ze slechts 1 millimeter groot zijn. Let daarom goed op. Ook planten die kaalgevreten zijn, vormen een duidelijk signaal dat je last hebt van de buxusmot. De eitjes zijn dan al uitgekomen en de rupsen beginnen jouw tuin te eten. Ten slotte kun je letten op de "spinnenwebben" die de buxusrups produceert. Herken je deze signalen? Neem dan contact met ons op. H.W. Mollema heeft namelijk zowel een zeer effectieve methode voor de bestrijding van de eikenprocessierups als voor de buxusmot. Niets is onbekend terrein voor onze 30 specialisten.

De nadelen van zelf buxusmot bestrijden

Wanneer mensen de signalen van overlast beginnen op te merken, gaan ze vaak zelf een poging wagen om de buxusmot te bestrijden. De natuur zit echter ingewikkelder in elkaar dan dat we soms beseffen. Het effectief bestrijden van de buxusmot wordt daarom regelmatig onderschat. Het gevolg hiervan is dat mensen veel geld uitgeven aan bestrijdingsmiddelen uit de winkel, maar toch constant overlast blijven ervaren. Daarnaast brengt zelf het bestrijden van de buxusmot veiligheidsrisico's met zich mee. Om effectief te kunnen bestrijden, geld te besparen en veiligheidsrisico's te vermijden, kiezen steeds meer mensen ervoor om deze klus uit te besteden. De experts van H.W. Mollema kunnen effectievere middelen gebruiken, zodat je snel weer optimaal kunt genieten van jouw tuin. Herken jij de signalen van overlast en wil je de buxusmot gaan bestrijden? Neem dan snel contact met ons op.

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV