Buxusmot bestrijden

Hoe moet je buxusmot bestrijden?

Wie kent hem niet: de buxusmot. Het is een insect dat bij veel mensen onrust veroorzaakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat dit beestje zijn oorsprong niet in Nederland vindt, maar in Azië. Het gevolg hiervan is dat de buxusmot snel verspreid. Er zijn immers geen “natuurlijke” vijanden in Nederland aanwezig. Om overlast te voorkomen moeten we het heft in eigen handen nemen. Daarom moeten we intijds beginnen met het bestrijden, maar hoe kun je het beste beginnen met het bestrijden van de buxusmot? 

Herken de signalen van toekomstig overlast 

Om te weten wanneer je buxusmot moet gaan bestrijden, is het zaak dat je de eerste tekenen van toekomstig overlast herkent. De mama-buxusmot legt haar eitjes vaak op bladeren die haar buxusrupsjes lekker gaan vinden. Deze eitjes zijn meestal geel of groen van kleur. Soms vallen de eitjes niet op omdat ze slechts 1 millimeter zijn. Let hier daarom goed op. Ook planten die kaalgevreten zijn, zijn een duidelijk signaal dat je last hebt van buxusmot. De eitjes zijn dan al uitgekomen. De rupsen beginnen dan met het eten van jouw tuin. Tenslotte kun je letten op de soort “spinnenwebben” die de buxusrups produceert. Herken je deze signalen? Neem dan contact met ons op. H.W Mollema heeft namelijk zowel een zeer effectieve methode voor eikenprocessierupsbestrijding als voor de buxusmotbestrijding. Niets is onbekend terrein voor onze 30 specialisten.  
 

De nadelen van zelf buxusmot bestrijden

Wanneer mensen de signalen van overlast beginnen op te merken gaan ze vaak zelf een poging wagen om buxusmot te bestrijden. De natuur zit alleen ingewikkelder in elkaar dan dat we ons soms beseffen. Het effectief bestrijden van buxusmot wordt daarom regelmatig onderschat. Het gevolg hiervan is dat mensen veel geld uitgeven aan bestrijdingsmiddelen uit de winkel, maar toch constant overlast blijven ervaren. Daarnaast zitten er veiligheidsrisico’s aan het zelf bestrijden van de buxusmot. Om effectief te bestrijden, weggegooid geld te besparen en veiligheidsrisico’s te vermeiden, kiezen steeds meer mensen voor het uitbesteden van deze klus. De experts van H.W Mollema mogen effectievere middelen gebruiken zodat je snel weer optimaal kunt genieten van je tuin. Herken je de signalen van overlast en wil je buxusmot gaan bestrijden? Neem dan snel contact met ons op. 

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV