Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Boomverzorging Groningen en tuinonderhoud 

Beschikt jouw tuin over één of meerdere bomen? Dan dien je deze op een correcte manier te verzorgen om de vitaliteit en gezondheid van de boom te behouden. De handelingen die hierbij horen verschillen in aard en horen bij jouw tuinonderhoud. Elke handeling helpt de boom om in een goede conditie te blijven om zo hun levensloop te optimaliseren. Wanneer er geen boomverzorging is, kan de boom onderliggende ziektes krijgen die hij vervolgens ook kan verspreiden naar dichtbij liggende bomen. Zo is de ziekte niet alleen voor deze boom zijn fataal, maar ook die van andere bomen.  

Uit welke stappen bestaat boomverzorging in Groningen?

Boomverzorging bestaat niet alleen uit het zo nu en dan bijsnoeien van takken, maar uit vele andere werkzaamheden. Zo begin de boomverzorging bij het kiezen van een geschikte boom door te kijken naar het klimaat waarin de boom gaat opgroeien en de plek waar je de boom wilt planten. Sommige bomen hebben nu eenmaal meer zonlicht nodig dan anderen. Vervolgens moet je de boom begeleiden in de groeifases van klein naar jeugd naar uiteindelijk de volwassenheidsfase. In elke fase heeft de boom namelijk zijn benodigdheden, waarbij je het groeien van de boom kan stimuleren. Na de volwassenheidsfase komt uiteindelijk de eindfase waarin de boom gering groei heeft en is de verzwakking dan ook duidelijk te zien doordat schimmels en bacteriën de overhand krijgen. In deze fase is het belangrijk om de boom op een juiste en veilige manier te verwijderen. Ook dit doen we bij H.W.Mollema op een verantwoorde manier. 

Doe je voordelen uit juiste boomverzorging 

Een juiste manier van boomverzorging brengt vele voordelen met zich mee. Enkele zijn;  

Kiezen voor professionele boomverzorging in Groningen

Om een boom correct te verzorgen is vaak specialisme en kennis uit de wetenschap nodig, zoals fysiologie, morfologie en mechanica. Het is daarom uitermate verstandig om de boomverzorging over te laten aan professionals. Soms is het probleem van een afnemende groei niet te zien aan de buitenkant van de boom. Onze professionals bij Mollema hebben dan ook ervaring en meer beschikking om hier mee om te gaan. Zij kunnen je dan ook advies geven over de verzorging van de boom en je hierbij helpen.  

Maak nu een afspraak bij H.W.Mollema 

Een boom juist en veilig verzorgen kan complex zijn. Gelukkig staan wij voor je klaar wanneer je op zoek bent naar goede boomverzorging in Groningen. Wij helpen je graag bij het weer optimaal maken van jouw tuin en je tuinonderhoud. Van bomen snoeien tot bomen kappen. Heb je nog vragen over boomverzorging in Groningen of tuinonderhoud? Maak hier vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten en kom meer te weten over de verzorging van jouw boom en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject