Telefoon H.W. Mollema   0598 431135

De aanleg van een balkontuin of daktuin

Balkontuin H.W. Mollema

H.W. Mollema Hoveniers- & Bestratingbedrijf

Unieke invulling van uw balkon- of daktuin

Heeft u geen tuin maar wel een balkon of dak? Mollema heeft dé oplossing klaarliggen. Een balkon-of daktuin is een mooi stukje groen gecreëerd op hoogte. Een balkon of dak moet ervaren worden als een prettige verlenging van uw huis, daarom is het belangrijk om hier alles uit te halen. Aan de hand van uw wensen maken wij een ontwerp speciaal voor u, zodat u kunt genieten van een balkon- of daktuin die bij u past. 

Volop mogelijkheden

Bij het aanleggen van een balkon- of daktuin moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken. Denk aan doorwortelbare ruimte, veel wind en een maximum belasting. Dit maak het aanleggen van een balkontuin/daktuin lastig en dus is het verstandig om de specialisten van HW Mollema in te schakelen. Onze specialisten bieden namelijk oplossingen voor deze problemen. Naast de voorgenoemde praktische zaken denken wij graag mee over de perfecte invulling van uw balkontuin of daktuin. Er zijn volop mogelijkheden om een kleine ruimte waar het kaal en koud is te veranderen in een plek die perfect bij u past. Denk bijvoorbeeld aan een plek die sfeer en gezelligheid uitstraalt? Of toch liever een moestuin? Bij ons bent u aan het juiste adres. Creativiteit is bij een klein oppervlakte uiterst belangrijk, maar voor ons geen enkel probleem.

Daktuin H.W. MollemaDaktuin H.W. MollemaDaktuin H.W. Mollema

De voordelen van een balkon- en daktuin: 

Een groen dak geeft u gebouw of woning in één oogopslag een mooiere uitstraling. Een balkon- of daktuin heeft vele voordelen. Zo kunt u alsnog lekker tot rust komen in een drukke stad, doordat een daktuin goed geïsoleerd is en geniet u van het tuingevoel. Daarnaast brengt een daktuin een extra stukje privacy met zich mee en draagt het bij aan een groenere leefomgeving. Daktuinen kunnen tot wel 99% van het regenwater bufferen. De daktuin filtert het regenwater, zodat er schoner water overblijft. Een daktuin heeft een isolerend effect. In de zomer blijft het binnenshuis koeler en in de winter binnenshuis warmer. Ten laatste zorgt een groendak voor een lagere CO2-uitstoot.

De aankleding van uw tuin op hoogte

Een balkontuin of daktuin is op allerlei manieren aan te kleden. Denk hierbij aan beelden, fonteinen, bloemen, planten en struiken. Wij tuinieren figuurlijk én letterlijk op ‘hoog’ niveau. Van een daktuin kan een schitterend terras gemaakt worden met mooie houten vlonders, boompjes en planten, zodat in een groene omgeving optimaal genoten kan worden van zowel zonnestralen als schaduwplaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij streven naar een ontwerp dat voldoet aan uw wensen en aansluit bij uw stijl en smaak. Natuurlijk bieden wij ruimte voor eigen inbreng, zodat wij samen met u uw droomtuin op hoogte kunnen realiseren.

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

17,5 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 75, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Webshop:

   Bekijk onze webshop hier

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

Onze webshop

Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487
Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit project
Bekijk dit project