Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

De aanleg van een balkontuin of daktuin

Balkontuin H.W. Mollema

H.W. Mollema Hoveniers- & Bestratingbedrijf

Unieke invulling van jouw balkontuin of daktuin

Heb je geen tuin maar wel een balkon of dak? Mollema heeft dé oplossing klaarliggen. Een balkontuin of een daktuin is een mooi stukje groen gecreëerd op hoogte. Een balkon of dak moet ervaren worden als een prettige verlenging van jouw huis, daarom is het belangrijk om hier alles uit te halen. Aan de hand van jouw wensen maken wij een ontwerp speciaal voor jou, zodat je kunt genieten van een balkontuin of een daktuin die bij jouw past. 

Volop mogelijkheden voor een balkontuin of daktuin

Bij het aanleggen van een balkon- of daktuin moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken. Denk aan doorwortelbare ruimte, veel wind en een maximumbelasting. Dit maak het aanleggen van een balkontuin/daktuin lastig en dus is het verstandig om de specialisten van HW Mollema in te schakelen. Onze specialisten bieden namelijk oplossingen voor de problemen die kunnen worden ervaren bij het aanleggen van een balkontuin/daktuin. Naast de voorgenoemde praktische zaken denken wij graag mee over de perfecte invulling van jouw balkontuin of daktuin. Er zijn volop mogelijkheden om een kleine ruimte waar het kaal en koud is te veranderen in een plek die perfect bij je past. Denk bijvoorbeeld aan een balkontuin/daktuin die sfeer en gezelligheid uitstraalt? Of toch liever een moestuin? Bij ons ben je aan het juiste adres. Creativiteit is bij een klein oppervlakte uiterst belangrijk, maar voor ons geen enkel probleem. 

Daktuin H.W. MollemaDaktuin H.W. MollemaDaktuin H.W. Mollema

De voordelen van een daktuin

Een groen dak geeft jouw gebouw of woning in één oogopslag een mooiere uitstraling. Een balkon- of daktuin heeft vele voordelen. Zo kun je alsnog lekker tot rust komen in een drukke stad, doordat een daktuin goed geïsoleerd is en geniet je van het tuingevoel. Daarnaast brengt een daktuin een extra stukje privacy met zich mee en draagt het bij aan een groenere leefomgeving. Daktuinen kunnen tot wel 99% van het regenwater bufferen. De daktuin filtert het regenwater, zodat er schoner water overblijft. Een daktuin heeft een isolerend effect. In de zomer blijft het binnenshuis koeler en in de winter binnenshuis warmer. Ten laatste zorgt een groendak voor een lagere CO2-uitstoot.

De voordelen van een balkontuin

Vele huizen hebben in de stad een balkon ter beschikking. Door van dit balkon een balkontuin te maken, kan de sfeer van en in het huis veranderen naar meer rust en groen. Ook zorgt groen voor meer gezelligheid en ontspanning. Niet alleen zorgen planten voor meer sfeer, ook werken ze als verkoeling wanneer je op jouw balkontuin zit.  Wanneer je in een (drukke) stad woont, is de biodiversiteit vaak ver te zoeken. Door middel van meer groen te plaatsen in je balkontuin, zal de biodiversiteit toenemen. Zo kunnen dieren samen met jou van je balkontuin genieten. Tot slot een voordeel dat minder voor de hand liggend is, maar zeker ook belangrijk bij het overwegen van een balkontuin. Door de hoeveelheid zonlicht en groen wat je ter beschikking hebt in je balkon tuin, zullen moestuinen het erg goed doen. Dan is je balkontuin naast sfeervol ook nog eens handig.

De aankleding van jouw balkontuin of daktuin

Een balkontuin of daktuin is op allerlei manieren aan te kleden. Denk hierbij aan beelden, fonteinen, bloemen, planten en struiken. Wij tuinieren figuurlijk én letterlijk op ‘hoog’ niveau. Van een balkontuin of een daktuin kan een schitterend terras gemaakt worden met mooie houten vlonders, boompjes en planten, zodat in een groene omgeving optimaal genoten kan worden van zowel zonnestralen als schaduwplaatsen. De mogelijkheden voor een balkontuin of voor een daktuin zijn eindeloos. Wij streven naar een ontwerp dat voldoet aan jouw wensen en aansluit bij jouw stijl en smaak. Natuurlijk bieden wij ruimte voor eigen inbreng, zodat wij samen met jou een balkondroomtuin op hoogte kunnen realiseren. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject