De aanleg van een balkontuin of daktuin

Unieke invulling van jouw balkontuin of daktuin

Heb je geen tuin maar wel een balkon of dak? H.W. Mollema heeft dé oplossing klaarliggen. Een balkontuin of een daktuin is een mooi stukje groen gecreëerd op hoogte. Een balkon of dak moet ervaren worden als een prettige verlenging van jouw huis, daarom is het belangrijk om hier alles uit te halen. Aan de hand van jouw wensen maken wij een tuinontwerp speciaal voor jou, zodat je kunt genieten van een balkontuin of een daktuin die bij jouw past. 

Volop mogelijkheden voor een balkontuin of daktuin

Bij het aanleggen van een balkon- of daktuin moet er rekening gehouden worden met een aantal zaken. Denk aan doorwortelbare ruimte, veel wind en een maximumbelasting. Dit maak het aanleggen van een balkontuin/daktuin lastig en dus is het verstandig om de specialisten van H.W. Mollema in te schakelen. Onze specialisten bieden namelijk oplossingen voor de problemen die kunnen worden ervaren bij het aanleggen van een balkontuin/daktuin. Naast de voorgenoemde praktische zaken denken wij graag mee over de perfecte invulling van jouw balkontuin of daktuin. Er zijn volop mogelijkheden om een kleine ruimte waar het kaal en koud is te veranderen in een plek die perfect bij je past. Denk bijvoorbeeld aan een balkontuin/daktuin die sfeer en gezelligheid uitstraalt? Of toch liever een moestuin? Bij ons ben je aan het juiste adres. Creativiteit is bij een klein oppervlakte uiterst belangrijk, maar voor ons geen enkel probleem. 

De voordelen van een daktuin

Een groen dak geeft jouw gebouw of woning in één oogopslag een mooiere uitstraling. Een balkon- of daktuin heeft vele voordelen. Zo kun je alsnog lekker tot rust komen in een drukke stad, doordat een daktuin goed geïsoleerd is en geniet je van het tuingevoel. Daarnaast brengt een daktuin een extra stukje privacy met zich mee en draagt het bij aan een groenere leefomgeving. 

Daktuinen kunnen tot wel 99% van het regenwater bufferen. De daktuin filtert het regenwater, zodat er schoner water overblijft. Een daktuin heeft een isolerend effect. In de zomer blijft het binnenshuis koeler en in de winter binnenshuis warmer. Ten laatste zorgt een groendak voor een lagere CO2-uitstoot.

Voor balkon- of daktuin

De voordelen van een balkontuin

1

Veel huizen hebben in de stad een balkon tot hun beschikking. Door van dit balkon een balkontuin te maken, kan de sfeer van en in het huis veranderen naar meer rust en groen. Ook zorgt groen voor meer gezelligheid en ontspanning. Planten zorgen niet alleen voor meer sfeer, maar werken ook verkoelend wanneer je op jouw balkontuin zit. Wanneer je in een (drukke) stad woont, is de biodiversiteit vaak ver te zoeken. Door meer groen te plaatsen in je balkontuin, zal de biodiversiteit toenemen. Zo kunnen dieren samen met jou van je balkontuin genieten. Tot slot een voordeel dat minder voor de hand liggend is, maar zeker ook belangrijk bij het overwegen van een balkontuin. Door de hoeveelheid zonlicht en groen die je tot je beschikking hebt in je balkontuin, zullen moestuinen het erg goed doen. Dan is je balkontuin niet alleen sfeervol, maar ook nog eens handig.

De aankleding van jouw balkontuin of daktuin

2

Een balkontuin of daktuin is op allerlei manieren aan te kleden. Denk hierbij aan beelden, fonteinen, bloemen, planten en struiken. Wij tuinieren figuurlijk én letterlijk op ‘hoog’ niveau. Van een balkontuin of een daktuin kan een schitterend terras gemaakt worden met mooie houten vlonders, boompjes en planten, zodat in een groene omgeving optimaal genoten kan worden van zowel zonnestralen als schaduwplaatsen. De mogelijkheden voor een balkontuin of voor een daktuin zijn eindeloos. Wij streven naar een ontwerp dat voldoet aan jouw wensen en aansluit bij jouw stijl en smaak. Natuurlijk bieden wij ruimte voor eigen inbreng, zodat wij samen met jou een balkondroomtuin op hoogte kunnen realiseren. 

Inspiratie.
Uniek tuinontwerp.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV