Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Snoeien in de zomer

Ben jij klaar voor de zomersnoei?

Één van de meest gestelde vragen is: wanneer mag of moet ik snoeien? Dit hangt af van de functie van de plant. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist. 

Tijdens de zomermaanden zijn de meeste planten volgroeid. Zo staan ze volledig in de bloei, moeten nog bloemen gaan geven of zijn uitgebloeid. Dit kan voor verassingen zorgen. Daarom is het belangrijk tijdig te snoeien. Veel planten moeten worden gesnoeid in de zomer. Zo worden ze volledig klaargestoomd voor de winter.

Snoeien in de zomer

Onderstaand ziet u een aantal voordelen van snoeien in de zomer: 

Welke plantsoorten snoei ik in juli?

In juli kunt u de nieuwe uitlopers van de druif tot het 4e blad terugsnoeien. Wanneer je grote druiven wilt, is het raadzaam om ongeveer de helft van alle trosjes te verwijderen. Één trosje per tak is vaak een goede keuze. Haal bij de rest van de trosjes de kleinste druiven weg. 

Ook kan je in juli het beste de uitgebloeide rozen wegknippen. Op deze manier wordt de bloei verlengt doordat de struik zich richt op nieuwe scheuten. 

Voordat er gesnoeid wordt is het belangrijk om te kijken of er vogelnesten in de struiken of hagen zitten. Als dit het geval is, wacht dan even met snoeien tot de kleine vogeltjes uitgevlogen zijn.

Daarnaast kan regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen zodat de planten in kuipen en borders meer nieuwe knoppen aanmaken.

In juli is de Blauweregen, ook wel Wisteria genoemd, aan een snoeibeurt toe. Wij adviseren om de Blauwergen tot op vijf takken terug te knippen.

Andere planten die in juli aan een snoeibeurt toe zijn:

Welke plantsoorten snoei ik in augustus?

Een voordeel van snoeien in augustus snoeien is dat het meestal niet heel hard waait en dit voorkomt dat de blaadjes door de hele tuin waaien.

Eind augustus is de Buxus aan de beurt. De snoei die in augustus plaatsvindt wordt gezien als de laatste snoeibeurt van het jaar. Het is daarom van belang dat je de planten nog wat extra’s meegeeft voor in de winterperiode. Op de Buxus kan kan je wat buxusmest of koemest strooien.
Bij deze plant is het verstandig om de haag eerst te snoeien aan de zijkanten en daarna pas de bovenkant.

Andere planten die in augustus gesnoeid worden zijn:

Boomonderhoud door H.W. Mollema

Elke boom is anders en heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Onze hoveniers weten welke behandeling een boom nodig heeft en op welke manier een boom gesnoeid moet worden. Dankzij de passie voor groen en de jarenlange ervaring met het snoeien en vellen van bomen hebben onze hoveniers een specialisme opgebouwd.

Wij gaan snoeihard voor u aan de slag

Wilt u een kennismakingsgesprek inplannen om uw bomen onder handen te laten nemen? Of wilt u extra informatie voordat onze hoveniers snoeihard aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op en wij plannen vrijblijvend een afspraak in.

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject