Het zomeronderhoud van jouw tuin

Besteed jouw zomeronderhoud uit aan H.W. Mollema

Wil je graag de hele zomer lang kunnen genieten van jouw tuin? Dan is goed onderhoud cruciaal. H.W. Mollema neemt graag het werk van je uit handen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van jouw tuin. De specialisten in ons team helpen je graag het hele jaar door met hun ervaring en expertise. Wil je dat je tuin er netjes en verzorgd bijligt wanneer je terugkomt van vakantie? Wij voeren tijdens jouw vakantie alle werkzaamheden uit.

Ziektes en plagen

De zomer is het seizoen van ziektes en plagen. Het is belangrijk dat je hierop blijft controleren; een vroegtijdige ontdekking maakt de bestrijding namelijk eenvoudiger. Zijn jouw planten of bomen toch getroffen door ziektes en plagen? H.W. Mollema helpt jou graag ieder seizoen bij het bestrijden van ziektes en plagen in jouw tuin. Met de juiste bemesting en standplaats voor de planten verminder je het risico op ziektes en plagen in jouw tuin. Hierdoor kun je zorgeloos genieten van jouw tuin.

Gazon onderhoud

In de zomer wil je natuurlijk genieten van een mooi en verzorgd gazon. Het felle licht in de zomer zorgt voor een droge ondergrond, dus het onderhoud van het gazon is erg belangrijk. Tevens zorgt het onderhoud voor een verlengde levensduur. Het gazon heeft voldoende water, voeding en onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het gras groeit en egaal is. Als je het onderhoud uitbesteedt aan één van onze specialisten, bemesten wij daar meteen jouw gazon bij. 

Beplanting bomen en struiken uit container

De zomer is de ideale periode om de bomen en struiken uit de container te planten. De container vormt een stevig wortelstelsel, waardoor bij het uitplanten de wortels niet worden beschadigd. Dit zorgt ervoor dat planten veel minder groeivertraging oplopen dan planten die uit volle grond worden verplant. H.W. Mollema helpt je graag met het aanbrengen van containerplanten in jouw tuin. Later heb je nog de keuze om ze uit te planten in de tuin.

Onkruid bestrijden

Iedereen wil graag genieten van een onkruidvrije tuin. Dit vereist natuurlijk onderhoud. H.W. Mollema helpt je graag bij het bestrijden van onkruid, wat achterstallig onderhoud voorkomt. Onze hoveniers bestrijden met plezier het hele jaar door onkruid, zodat jouw tuin er netjes en verzorgd bij ligt.

Tuinberegening 

Om uitdroging te voorkomen, is het van essentieel belang dat jonge planten voldoende water krijgen. Dit resulteert in optimale groei, zodat je kunt genieten van geur en kleur in jouw tuin. Ben je niet zeker van de waterbehoefte van jouw jonge planten? Schakel ons in! Wij kunnen een beregeningssysteem of sproeiplan voor jouw tuin ontwerpen en deze kunnen handmatig of zelfs automatisch worden uitgevoerd.

Zomersnoei

De meeste bomen worden in de winter gesnoeid, maar het is belangrijk om fruitbomen in de zomer te snoeien. Dit bevordert de vruchtbaarheid en het gewas heeft minder snel last van infecties. Ook voor de heesters en hagen is het belangrijk dat ze in de zomer worden gesnoeid, zodat je deze bomen in een mooie vorm houdt. Daarnaast is de manier van snoeien even belangrijk.

Wij helpen graag om fruitbomen, heesters en/of hagen op het juiste moment én op de juiste manier te snoeien. De zomersnoei beperkt de wildgroei van takjes aan de boomstam, wat zorgt voor een nette uitstraling van jouw tuin.

Lees hier meer over de zomersnoei.

Onderhoud éénjarige plant

Eenjarige planten ontkiemen, bloeien en sterven af in een periode van één jaar. Ze zijn rijke bloeiers die de hele zomer jouw tuin extra kleur en geur geven. Om hiervan het hele jaar te kunnen genieten, zijn de juiste hoeveelheid zon, water en licht van belang. Laat het planten en onderhouden aan onze specialisten over en geniet optimaal van jouw éénjarige plant.

Tuinonderhoud door H.W. Mollema

Wil je een afspraak maken om jouw tuin onder handen te laten nemen? Of wil je extra informatie voordat onze hoveniers aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op, en wij plannen vrijblijvend een afspraak in.

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV