Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Het grondwerk van H.W. Mollema

Grondwerk H.W. Mollema

H.W. Mollema Hoveniers- & Bestratingbedrijf

De basis van tuinaanleg begint bij grondwerk 

Wil jij een schitterende aangelegde tuin aan de hand van jouw wensen en smaak? Speciaal bedacht en ontworpen voor jouw tuin? Weet je alleen niet waar je zou moeten beginnen of hoe je te werk moet gaan zonder de kunde en kennis van een professionele tuinarchitect? Maak je dan geen zorgen. H.W. Mollema maakt alles voor je mogelijk en levert het totaalpakket en jouw gewenste resultaat. Om tuinaanleg te praktiseren, moeten we voor de uitvoering van het aanleggen van de tuin, beginnen bij de basis hiervan: het grondwerk.  

Wat is grondwerk en waarom is het belangrijk bij tuinaanleg?

Bij het aanleggen van jouw tuin zal al snel gesproken worden over het verrichten van grondwerk. Maar wat is het eigenlijk precies? Grondwerk is de ondergrond en bodem voor jouw schitterende tuin/terras. Het is van belang dat je weet op welke plek je iets wilt hebben, want elk element heeft weer zijn eigen ondergrond met speciale tuinonderhoud nodig. Zo heeft gras juist grondwerk nodig om het gazon gezond en sierlijk te laten groeien. Bij grondwerk wordt de te bewerken locatie uitgegraven en wordt de grond en het zand verplaatst. Dit om de fundering van het nieuwe tuinontwerp aan te leggen. Het is belangrijk dat het grondwerk juist wordt uitgevoerd en de grond wordt vervangen door een nieuwe vruchtbare bodem. Vaak wordt het belang van grondwerk onderschat. Als grondwerk juist is uitgevoerd zal je dit zeker terug zien in het resultaat van de tuin.  

Grondwerk H.W. MollemaGrondwerk H.W. MollemaGrondwerk H.W. Mollema

Verschillende soorten ondergronden bij grondwerk: 

Handmatig en machinaal grondwerk

Bij H.W.Mollema doen we zowel handmatig grondwerk als klein- en groot machinaal grondwerk. Wij kunnen de ondergrond zeven en machinaal egaliseren.Dit doen wij om eventuele verzwakkingen in de bodem te voorkomen. Wil je grondwater afgevoerd hebben? Geen probleem, wij draineren horizontaal en verticaal voor je. Bij horizontale drainage wordt het grondwater door buizen afgevoerd en bij verticale drainage wordt het grondwater afgevoerd door middel van een diep gat met zandpalen of buizen.   

Bodemonderzoek voor tuinaanleg

Om gerichter met jouw tuin aan de slag te gaan laten wij de bodem van de tuin onderzoeken. Zo kan het zijn dat er eventuele risico's of beperkingen aanwezig zijn in de gekozen bodem voor de tuinaanleg. Bij H.W. Mollema nemen we voor het bodemonderzoek een  grondmonster en laten we deze analyseren door Fertilab. Hierop volgt een grondadvies met daarbij een inschatting van de kosten voor het grondwerk en voor een eventuele bodemsanering. Dit grondadvies ontvangen wij van de organische meststoffenfabrikant DCM. Ben je benieuwd naar hoe een analyse of advies eruit ziet? Bekijk ons voorbeeld van een analyse of advies.  

Voor grondwerken van hoge kwaliteit ben je bij H.W. Mollema aan het juiste adres. Ons vakkundige en professionele personeelsleden kunnen de ideale ondergrond voor elk tuinontwerp maken. Wij laten jouw wensen en ideeën in combinatie met onze vakkundigheid en ervaring werkelijkheid worden. Ook ben je voor de verkoop van zand, grind en teelaarde bij ons aan het juiste adres. Wij leveren het materiaal en zorgen voor de juiste uitvoering. Dus wat voor tuinontwerp je ook wilt;  een moderne tuin, een ecologische tuin of een kindvriendelijke tuin, wij helpen je maar al te graag. Heb je nog vragen over grondwerk of tuinaanleg? Je kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek met ons aan gaan.  

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject