De Onderhoudsvriendelijke tuin

Tegenwoordig hebben we het allemaal zo druk, maar zodra de zon begint te schijnen wordt het hebben van een tuin weer heel belangrijk. Gezellig barbecueën met vrienden en familie, spelletjes spelen in de tuin met de kinderen en lekker rustig een boekje lezen en genieten van de zon. Met de onderhoudsvriendelijke tuin kun je lekker genieten van de tuin en ben je niet de hele tijd bezig met het onderhouden ervan. H.W. Mollema helpt je graag verder met het creëren van jouw onderhoudsvrije tuin.


Weinig onderhoud

Een tuin hebben is leuk, maar bij H.W. Mollema weten we dat het onderhoud hiervan erg veel tijd kan opeisen. Tijd die je misschien liever zou willen besteden aan het genieten van je tuin. Een tuin hoeft overigens niet altijd om veel onderhoud te vragen. Want een onderhoudsvrije tuin biedt jou een plek om van het buitenleven te genieten en toch er weinig mee bezig te zijn. Ideaal voor mensen die een tuin, maar niet de lasten willen hebben. 


Kenmerken van een onderhoudsvriendelijke tuin

Hou je niet van tuinieren of heb je simpelweg geen tijd om te tuinieren vanwege andere werkzaamheden? Dan is een onderhoudsvriendelijke tuin dé oplossing voor jou. Kies voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben en bovendien lang bloeien. Hierbij vergt het weinig onderhoud. Daarnaast zie je vaak dat een onderhoudsvriendelijke tuin veel tuinbestrating en plantenbakken bevat. Op het gebied van erfafscheiding kun je het beste kiezen voor een aluminium erfafscheiding of een houten erfafscheiding, zodat je zo min mogelijk onderhoud hebt. H.W. Mollema gaat graag met je in gesprek over jouw wensen en wat het beste bij jouw buitenruimte past.

Zelf een onderhouds-vriendelijke tuin creëren

Bij H.W. Mollema zien we dat veel mensen niet goed weten hoe ze zich een onderhoudsvriendelijke tuin moeten voorstellen. En dat is begrijpelijk, want dit type tuinontwerp kan sterk variëren. Er zijn onderhoudsvriendelijke tuinen die elementen van een moderne tuin bevatten. In een moderne tuin wordt veel gebruikgemaakt van tuinbestrating en bloempotten, terwijl decoratieve elementen beperkt zijn. Daarnaast zijn er onderhoudsvriendelijke tuinen die wel voldoende groen bevatten, maar waarbij de planten en bloemen weinig onderhoud vereisen. Bij H.W. Mollema kun je zelf keuzes maken en onze specialisten zullen er alles aan doen om aan jouw wensen voor een onderhoudsvriendelijke tuin te voldoen.

Sierbestrating in de onderhoudsvriendelijke tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin bestaat vaak voor het grootste deel uit sierbestrating, waarbij de voegen dichtgemaakt worden zodat er weinig onkruid tussen komt. Een tuin is natuurlijk geen tuin zonder groen en planten. Daarom is het belangrijk om planten uit te zoeken die gemakkelijk te onderhouden zijn, zoals vrouwenmantel of zonnehoed. Er moet echter wel aan een geschikte plek worden gedacht bij het planten van de bloemen en planten.

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin:

Een onderhoudsvriendelijke tuin creëren hoeft niet lastig te zijn. Er is een aantal punten waar je op kunt letten. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Kies voor sierbestrating
  • Investeer in planten die minder snel groeien
  • Kies planten en bloemen die maar één keer per jaar gesnoeid hoeven te worden

Kenmerken van een onderhoudsvriendelijke tuin

Heb je geen talent voor tuinieren of simpelweg geen tijd om te tuinieren vanwege andere verplichtingen? Dan is de onderhoudsvriendelijke tuin volgens H.W. Mollema dé oplossing voor jou. Kies voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben en bovendien langdurig bloeien. Op deze manier vereist het weinig onderhoud.

Het onderhoud minimaliseren

Om het tuinonderhoud te minimaliseren is het van groot belang om de planten op de juiste plek te planten. De ene plant heeft veel zonlicht nodig en de andere heeft juist veel schaduw nodig. Wanneer je de planten op een verkeerde plek plant, zorgt dit voor extra onderhoud. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van het milieu van de planten. Sommige tuinontwerpen vereisen meer onderhoud dan anderen. Zo zal een watertuin veel meer onderhoud vergen dan een moderne tuin of een onderhoudsvriendelijke tuin. Bij H.W. Mollema helpen we je graag bij het onderhouden van je tuin om het tuinontwerp te behouden.

Maak nu een afspraak bij H.W. Mollema

Heb je interesse in een onderhoudsvriendelijke tuin? Bij H.W. Mollema kun je kiezen uit verschillende tuinontwerpen. Ga je voor de Japanse tuin, de moderne tuin, de watertuin of toch voor de onderhoudsvriendelijke tuin? Maak direct een afspraak met een van onze specialisten en kom erachter welk tuinontwerp bij jou past. Bij H.W. Mollema gaan we met je in gesprek om de wensen en mogelijkheden voor jouw tuin te bespreken. Samen met jou zorgen wij voor de perfecte onderhoudsvriendelijke tuin.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.