De Onderhoudsvriendelijke tuin

Tegenwoordig hebben we het allemaal zo druk, maar zodra de zon begint te schijnen wordt het hebben van een tuin weer heel belangrijk. Gezellig barbecueën met vrienden en familie, spelletjes spelen in de tuin met de kinderen en lekker rustig een boekje lezen en genieten van de zon. Met de onderhoudsvriendelijke tuin kun je lekker genieten van de tuin en ben je niet de hele tijd bezig met het onderhouden ervan. Mollema helpt je graag verder met het creëren van jouw onderhoudsvrije tuin.


Weinig onderhoud

Een tuin hebben is leuk, maar bij Mollema weten we dat het onderhoud hiervan erg veel tijd kan opeisen. Tijd die je misschien liever zou willen besteden aan het genieten van je tuin. Een tuin hoeft overigens niet altijd om veel onderhoud te vragen. Want een onderhoudsvrije tuin biedt jou een plek om van het buitenleven te genieten en toch er weinig mee bezig te zijn. Ideaal voor mensen die een tuin, maar niet de lasten willen hebben.


Kenmerken van een onderhoudsvriendelijke tuin

Hou je niet van tuinieren of heb je simpelweg gewoon geen tijd om te tuinieren door andere werkzaamheden? Dan is de onderhoudsvriendelijke tuin dé oplossing voor jou. Kies voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben en bovendien lang bloeien. Hierbij heb je weinig onderhoud. Ook zie je vaak dat een onderhoudsvriendelijke tuin veel tuinbestrating en plantenbakken bevat. Op gebied van een erfafscheiding kan je het beste kiezen voor een aluminium erfafscheiding of een houten erfafscheiding om zo min mogelijk onderhoud te ervaren. Mollema gaat graag met je in gesprek over wat je wensen zijn en wat het beste staat in jouw buitenruimte.


Zelf een onderhoudsvriendelijke tuin creëren

Bij Mollema zien we dat veel mensen niet goed weten wat ze zich voor moeten stellen bij een onderhoudsvriendelijke tuin. Logisch ook want dit type tuinontwerp kan erg van elkaar verschillen. Er zijn onderhoudsvriendelijke tuinen die elementen van een moderne tuin hebben. In de moderne tuin komt veel tuinbestrating, bloempotten en weinig decoratie elementen voor. Ook heb je onderhoudsvriendelijke tuinen die wel zeker over voldoende groen beschikken, maar waarbij de planten en bloemen om weinig onderhoud vragen. Jij kunt zelf je keuzes maken en onze specialisten bij Mollema zullen er alles aan doen om de onderhoudsvriendelijke tuin aan jouw wensen te laten voldoen.


Sierbestrating in de onderhoudsvriendelijke tuin

Een onderhoudsvriendelijke tuin bestaat vaak voor het grootste deel uit sierbestrating, waarbij de voegen dichtgemaakt worden zodat u hier weinig onkruid tussen krijgt. Een tuin is natuurlijk geen tuin zonder groen en planten. Daarom is het belangrijk om planten uit te zoeken die makkelijk te onderhouden zijn, zoals vrouwenmantel of zonnehoed. Er moet echter wel aan een geschikte plek worden gedacht bij het planten van de bloemen en planten.

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin:

Een onderhoudsvriendelijke tuin creëren hoeft niet lastig te zijn, er zijn een aantal punten waar je op kan letten. Mollema heeft het voor jou op een rijtje neergezet.

- Kies voor sierbestrating
- Investeer in planten die minder snel groeien
- Kies planten en bloemen die maar 1 keer per jaar gesnoeid hoeven te worden

Kenmerken van een onderhoudsvriendelijke tuin

Heb je geen talent voor tuinieren of gewoon geen tijd om te tuinieren door andere werkzaamheden? Dan is de onderhoudsvriendelijke tuin volgens Mollema dé oplossing voor jou. Kies voor planten die het hele jaar door iets te bieden hebben en bovendien lang bloeien. Hierbij heb je weinig onderhoud.

Het onderhoud minimaliseren

Om het tuinonderhoud te minimaliseren is het van groot belang om de planten op de juiste plek te planten. De ene plant heeft veel zonlicht nodig en de andere heeft juist veel schaduw nodig. Plant je de planten op een verkeerde plek dat zorgt dit voor extra onderhoud. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van het milieu van de planten. Sommige tuinontwerpen hebben meer tuinonderhoud nodig dan anderen. Zo zal een watertuin veel meer onderhoud nodig hebben dan een moderne tuin of een onderhoudsvriendelijke tuin. Bij Mollema helpen we je graag bij het onderhouden van je tuin om zo het tuinontwerp te behouden.

Maak nu een afspraak bij H.W. Mollema

Heb je interesse in een onderhoudsvriendelijke tuin? Bij Mollema kan je kiezen uit verschillende tuinontwerpen. Ga je voor de Japanse tuin, de moderne tuin, de watertuin of toch voor de onderhoudsvriendelijke tuin? Maak direct een afspraak met één van onze specialisten en kom erachter welk tuinontwerp bij jou past. Bij Mollema gaan we met je in gesprek om de wensen en de mogelijkheden voor jouw tuin te bespreken. Samen met jou zorgen wij voor de perfecte onderhoudsvriendelijke tuin.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV