Klassieke tuin

Wil je lekker tot rust kunnen komen in jouw tuin? Dan is de klassieke tuin de ideale tuin voor jou. Tegenwoordig is het leven zo chaotisch en druk dat de mens steeds meer behoefte heeft om tot rust te komen. Genieten in een schitterende klassieke tuin die rust uitstraalt en geordend is, wie wil dat nu niet? Vroeger werd de klassieke tuin vooral gezien als een ouderwetse tuin, maar tegenwoordig zijn er zo veel opties en mogelijkheden. Een klassieke tuin is juist modern en kan een prachtige landelijke uitstraling hebben.

De elementen van een klassieke tuin

In een klassieke tuin worden vooral rustige kleuren gebruikt met natuurlijke materialen. Een klassieke tuin wordt vrijwel altijd ontworpen aan de hand van een evenwichtsontwerp, wat ervoor zorgt ervoor dat de tuin een strakke uitstraling heeft. De klassieke tuin krijgt een zacht tintje door gebruik te maken van gesnoeide hagen of ander snoeivormen zoals bollen, kubussen en spiralen in combinatie met eenjarige planten en planten die meerdere malen kunnen bloeien. De wilde en kleurrijke bloemen zorgen in combinatie met de schitterende paden voor elegantie.

De kenmerken van een klassieke tuin

  • Sierbestrating in aardetinten  
  • Een vijver of fontein  
  • Een hoog sfeergehalte  
  • Fijne symmetrie  
  • Kleurige bloemen  
  • Grind of half verharding  
  • Hagen en struiken Grote en kleine tuinen, zomer en winter

Bij een klassieke tuin gaat het erom dat er evenwicht zit aan beide kanten van de tuin. Zo worden er aardetinten gebruikt, veel groene hagen en kleurrijke bloemen. De structuur van de klassieke tuin blijft zelfs in de winter duidelijk zichtbaar. Daarom is de klassieke tuin geschikt voor elk type locatie.

Maak jouw klassieke tuin werkelijkheid

Onze top ontwerpers en architecten kunnen de klassieke tuin op elke locatie aanleggen en samen met jou en jouw wensen tot een schitterend ontwerp komen. Maak nu een afspraak met een van onze specialisten om jouw klassieke droomtuin werkelijkheid te laten worden.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.