De kindvriendelijke tuin

Een plek vol genot, zowel voor jou als voor de kinderen. Lekker een krantje lezen terwijl de kinderen heerlijk in de kindvriendelijke tuin kunnen spelen. En omdat je ze niet de hele tijd in de gaten hoeft te houden, kan iedereen lekker ontspannen. Een tuin met overzicht, waarbij jouw kinderen niet zomaar kunnen weglopen en er geen gevaarlijke obstakels voor de kinderen zijn. Wie wil dat nou niet?

Een tuin voor het hele gezin

Kinderen zijn vaak erg nieuwsgierig en willen van alles proberen te ontdekken. Vaak denken ze hier minder goed bij na en zien ze de consequenties hiervan minder goed in. Toch is het hartstikke leuk om als kind een tuin te hebben waarin je vrij kunt bewegen en spelen. Daarom zorgt H.W. Mollema ervoor dat een kindvriendelijke tuin veiligheid garandeert voor jouw kind. Laat je kind vrij in de tuin spelen en dingen op een veilige manier ontdekken.

De kenmerken van een kindvriendelijke tuin 

In een kindvriendelijke tuin zijn verschillende elementen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een zandbak, een speeltoestel en een zachte ondergrond voor als de kinderen vallen. Gras is de ideale ondergrond, net zoals kunststoftegels en een vlonder. Natuurlijk is ook een plekje in de tuin waar ze zich kunnen verstoppen bij de tuinaanleg niet te missen, evenals een pad door de tuin heen of een speelveld om op te rennen. Waar ze zowel van hun speelgoed als van de natuur kunnen genieten. Het is belangrijk dat een kindvriendelijke tuin veilig is voor het hele gezin. Zorg ervoor dat er geen giftige planten in de tuin staan en dat de tuin een erfafscheiding of een omheining bevat, zodat de kinderen niet zomaar de straat op kunnen lopen.

Waarom een kindvriendelijke tuin?

Kinderen houden van uitdagingen, lekker spelen en kliederen. Als je jouw kinderen rustig hun gang wilt laten gaan, is het belangrijk dat ze volop van de natuur kunnen genieten en dat er verschillende speelelementen speciaal voor de kinderen in de tuin zijn. Jouw kinderen zullen hun horizon verbreden als ze zelf de natuur kunnen ontdekken. Een kindvriendelijke tuin is een tuin waar zowel jij als je kinderen helemaal tot rust kunnen komen.

De kindvriendelijke tuin bij H.W. Mollema kiezen

De specialisten van H.W. Mollema doen er alles aan om jouw tuin en de tuinaanleg af te stemmen op jouw wensen, zo ook de kindvriendelijke tuin. We denken niet alleen aan de voordelen die een kindvriendelijke tuin voor kinderen kan hebben, maar ook aan jou als ouder. Het is vaak prettig om niet te veel onderhoud aan de tuin te hebben, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kunststof zandbak die je door de tuin kunt verplaatsen. Deze hoef je vervolgens ook niet schoon te maken, omdat je deze kunt sluiten. We kunnen ook een tuinhuisje voor kinderen plaatsen in je kindvriendelijke tuin om het plezier van je kind te vergroten, zonder dat al het speelgoed buiten ligt. We denken graag met je mee om een kindvriendelijke tuin te ontwerpen die niet alleen jouw kind bevalt, maar ook jou.

Benieuwd naar de kindvriendelijke tuin?

De kindvriendelijke tuin biedt met al zijn opties een uitkomst. Kom met ideeën en wensen, en wij zullen ervoor zorgen dat jouw kindvriendelijke tuinwens werkelijkheid wordt. Met een groot aanbod aan materialen en creativiteit ben je voor een kindvriendelijke tuin bij H.W. Mollema aan het juiste adres. Maak nu een afspraak met een van onze specialisten of neem voor verdere vragen over ons aanbod en onze werkzaamheden contact met ons op. Wil je meer weten over wat H.W. Mollema nog meer kan betekenen voor je tuin? Bekijk dan snel onze website voor informatie over de ecologische tuin, de Japanse tuin of de moderne tuin.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.