Jouw eigen kruidentuin bij H.W. Mollema

Waarom elke keer bij een kruidenier of in de supermarkt kruiden kopen, als je zelf ook je eigen kruiden kunt verbouwen in de tuin? In de Nederlandse bodem is het mogelijk om veel verschillende soorten kruiden te verbouwen. Ken je het gevoel dat je lekker aan het koken bent en dan erachter komt dat je een kruid vergeten bent? Als je een kruidenplant hebt kun je vrijwel altijd in je eigen tuin de kruiden vers plukken. Als je meer van de gedroogde kruiden bent dan kun je ook gewoon de kruiden knippen en in huis laten drogen. Investeer in een kruidentuin en haal hier een hoop plezier uit. 

Kruiden uit eigen kruidentuin

Door te koken met kruiden geef je een eigen draai aan de gerechten. Kruiden kun je niet alleen gebruiken bij het koken, maar het kan ook gebruikt worden om heerlijke thee of limonade van te maken. Experimenteer vooral eens met kruiden. Maak heerlijke combinaties en geniet van nieuwe smaakbelevingen. Heb je zo veel kruiden in de tuin dat ze met geen mogelijkheid op gaan? Kruiden kunnen ook dienen als decoratiemateriaal. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke kruidenzakjes voor in de slaapkamer.

De voordelen van een kruidentuin

  • Altijd verse kruiden binnen handbereik  
  • Gezond en vers
  • Makkelijk te onderhouden  
  • Kruiden zijn vaste planten Verzorging van de kruidentuin

Net zoals met andere planten is het bij kruiden ook zo dat de ene juist in een natte ondergrond moet staan en volop in de zon en de andere kruid juist weer rust moet hebben. Echte beginnerskruiden die weinig verzorging nodig hebben zijn bijvoorbeeld salie, rozemarijn, oregano, tijm, bieslook en munt.

Maak nu een afspraak bij H.W. Mollema

Weet je welke kruiden je in jouw tuin wilt? Wij zullen met onze specialisten kijken naar waar de kruiden het beste gekweekt kunnen worden in de toekomstige kruidentuin. Als de kruiden op de juiste plek staan met de juiste hoeveelheid licht, zorgt dit voor een makkelijk te onderhouden kruidentuin. Maak nu een afspraak met een van onze gespecialiseerde werknemers. Wij zullen samen met jou een ontwerp voor de gewenste kruidentuin maken.


In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.