Groene daken

Extra groen door gevelgroen!

Mensen worden gelukkiger van groen, maar helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid en ruimte om een tuin te hebben. Vaak wordt er gedacht dat wanneer er geen tuin is er ook geen ruimte voor groen is. Dit is echter niet het geval. Groen is voor iedereen en kan gelukkig altijd. Het is namelijk mogelijk om een groen dak te hebben of om voor verticaal groen te gaan.

Groene daken

Een groen dak is een dak bezaaid met diverse planten. Je kunt allemaal verschillende soorten planten op het dak plaatsen met ieder weer zijn eigen voordeel. Als je bijvoorbeeld allemaal vetplantjes op een dak plant dan creëer je een sedumdak. Hoe meer groen hoe gelukkiger de mens. Groene daken hebben allerlei voordelen: groene daken hebben de functie om tot wel 50% van het regenwater te kunnen opnemen. Ook kunnen groene daken co2 opnemen, waardoor de lucht schoner wordt gemaakt. Wist je dat een groendak biodiversiteit oplevert?


Verticaal groen

Hoe schitterend zou het zijn om in een volgebouwde stad verticaal groen te zien op de muren van gebouwen? Wist je dat veel uiteenlopende opties mogelijk zijn voor verticaal groen? Zo kun je bijvoorbeeld voor verschillende soorten gevelbeplanting kiezen. Denk hierbij aan zelf hechtende klimplanten, klimplanten die vanaf een afstand van de muur langzaam omhoog zullen klimmen en planten die naar beneden hangen. De voordelen van verticaal groen: geluidsisolerend, warmte werend en een duurzame uitstraling.

Een groene muur of een groen dak

Ons hele team heeft een passie voor groen. Wij halen de beste kwaliteit uit jouw budget. Wil je vakkundig advies van ons? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.


In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.