Bomen snoeien en vellen

Bomen snoeien

Wordt jouw boom te groot of wil je jouw boom weer in model brengen? Dan is het de hoogste tijd om jouw boom te snoeien. Ook kan er natuurlijk een situatie veranderen door bijvoorbeeld een verbouwing, waardoor er iets met de boom moet gebeuren. Het is belangrijk om uit te zoeken welke bomen je in jouw tuin hebt staan, want elke boom is uniek en moet op een bepaalde manier verzorgd worden.

Waarom snoeien?

Naast het feit dat jouw boom er misschien slordig uitziet of te groot wordt, zijn er nog een paar andere waardevolle functies aan het snoeien van bomen. Het stimuleert namelijk de bloei- en vruchtvorming van de boom, en daarnaast kan de boom zich beter ontwikkelen doordat er meer licht en ruimte gecreëerd wordt. Het zorgt dus voor een langere levensduur van de boom, mits het snoeien op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Het is natuurlijk erg prettig als je lang kunt genieten van een verzorgde en krachtige boom. De boomverzorgers van H.W. Mollema beschikken over jarenlange ervaring en de juiste expertise om jouw bomen op de juiste wijze te snoeien. Het snoeien van bomen vraagt kennis van jouw bomen en is seizoensgebonden. Als je het snoeien van jouw bomen overlaat aan de boomverzorgers van H.W. Mollema, voorkom je dorre bladeren, kale plekken en een zieke boom.

Bomen kappen

Heb je een boom in jouw tuin die in de weg staat? Laat deze dan door een specialist op een zorgvuldige manier verwijderen. Het is natuurlijk een lastige opgave om zelf een boom te kappen in een beperkte en kleinere ruimte. Onze boomverzorgers beschikken over de juiste technieken en kennis om jouw boom veilig te verwijderen.

Bomen rooien

Door ruimtegebrek is het niet altijd mogelijk om de boom in zijn geheel te rooien. De boom wordt in dit geval in gedeeltes verwijderd door onze boomverzorgers. Nadat de boom gekapt is, blijft er een wortelkluit, ook wel stobben genoemd, achter en dit kan in de weg zitten. Deze stobben kunnen wij vakkundig uitgraven of wegvrezen.

Bomen onderhouden

Een boom is een prachtig sieraad voor jouw tuin. Het is daarom essentieel dat jouw bomen goed onderhouden worden. Voor een jonge boom is de boomverzorging in de eerste jaren bepalend voor hoe de boom zich verder gaat ontwikkelen. Door de juiste hoeveelheid bewatering en bemesting zorg je ervoor dat jouw bomen gezond zijn. Heb je geen groene vingers of geen tijd om het onderhoud van jouw boom zelf te doen? De boomverzorgers van H.W. Mollema staan graag voor je klaar.

Boomonderhoud door H.W. Mollema

Elke boom is anders en heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Onze hoveniers weten welke behandeling een boom nodig heeft en op welke manier een boom gesnoeid moet worden. Dankzij de passie voor groen en de jarenlange ervaring met het snoeien en vellen van bomen hebben onze hoveniers een specialisme opgebouwd.

Wij gaan snoeihard voor jou aan de slag

Wil je een afspraak maken om jouw bomen onder handen te laten nemen? Of wil je extra informatie voordat onze hoveniers snoeihard aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op en wij plannen vrijblijvend een afspraak in.

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren werken wij met trots samen met onze partners.
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV