Bomen snoeien en vellen

Bomen snoeien

Wordt u boom te groot of wilt u uw boom weer in model brengen? Dan is het de hoogste tijd om uw boom te snoeien. Ook kan er natuurlijk een situatie veranderen door bijvoorbeeld een verbouwing, doordat er iets met de boom moet gebeuren. Het is belangrijk om uit te zoeken welke bomen u in uw tuin heeft staan, want elke boom is uniek en moet op een bepaalde manier verzorgd worden. 

Waarom snoeien?

Naast het feit dat uw boom er misschien slordig uitziet of te groot wordt, zitten er nog een paar andere waardevolle functies aan het snoeien van bomen. Het stimuleert namelijk de bloei- en vruchtvorming van de boom en daarnaast kan de boom zich beter ontwikkelen, doordat er meer licht en ruimte gecreëerd wordt. Het zorgt dus voor een langere levensduur van de boom, mits het snoeien op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Het is natuurlijk erg prettig als u lang kunt genieten van een verzorgde en krachtige boom. De boomverzorgers van H.W. Mollema beschikken over jarenlange ervaring en juiste expertise om uw bomen op de juiste wijze te snoeien. Het snoeien van bomen vraagt kennis van uw bomen en is seizoensgebonden. Als u het snoeien van uw bomen overlaat aan de boomverzorgers van H.W. Mollema voorkomt u dorre bladeren, kale plekken en een zieke boom. 

Bomen kappen

Heeft u een boom in uw tuin die in de weg staat? Laat deze dan door een specialist op een zorgvuldige manier verwijderen. Het is natuurlijk een lastige opgave om zelf een boom te kappen in een beperkte en kleinere ruimte. Onze boomverzorgers beschikken over de juiste technieken en kennis om uw boom veilig te verwijderen.

Bomen rooien

Door ruimtegebrek is het niet altijd mogelijk om de boom in zijn geheel te rooien. De boom wordt in dit geval in gedeeltes verwijderd door onze boomverzorgers. Nadat de boom gekapt is blijft er wortelkluit oftewel stobbe achter en dit kan in de weg zitten. Deze stobben kunnen wij vakkundig uitgraven of wegvrezen. 

Bomen onderhouden

Een boom is een prachtige sieraad voor uw tuin. Het is daarom essentieel dat uw bomen goed onderhouden worden. Voor een jonge boom is de boomverzorging in de eerste jaren bepalend voor hoe de boom zich verder gaat ontwikkelen. Door de juiste hoeveelheid bewatering en bemesting zorgt u ervoor dat uw bomen gezond zijn. Heeft u geen groene vingers of geen tijd om het onderhoud van uw boom zelf te doen? De boomverzorgers van H.W. Mollema staan graag voor u klaar.

Boomonderhoud door H.W. Mollema

Elke boom is anders en heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Onze hoveniers weten welke behandeling een boom nodig heeft en op welke manier een boom gesnoeid moet worden. Dankzij de passie voor groen en de jarenlange ervaring met het snoeien en vellen van bomen hebben onze hoveniers een specialisme opgebouwd.

Wij gaan snoeihard voor u aan de slag

Wilt u een afspraak maken om uw bomen onder handen te laten nemen? Of wilt u extra informatie voordat onze hoveniers snoeihard aan de slag gaan? Neem dan contact met ons op en wij plannen vrijblijvend een afspraak in.

Onze projecten.

In samenwerking.
Met trots.

Om de mooiste tuinen te kunnen realiseren 
werken wij met trots samen met onze partners. 
Zo garanderen wij keer op keer succes.

BTN de Haas BV