Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Snoeien in het voorjaar door H.W Mollema 

In het voorjaar komen de meeste planten, bloemen en bomen weer tot bloei. Het is voor veel mensen misschien onduidelijk hoe het precies zit met het snoeien van planten, bomen en struiken in het voorjaar. Daarom is dan ook één van de meest gestelde vragen die wij horen bij H.W Mollema: wanneer mag of moet ik snoeien in het voorjaar? Dit hangt natuurlijk ten eerste af van de functie van de plant. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist. Maar er is wel een algemene snoeikalender die meer duidelijkheid schept over de geschikte momenten. H.W Mollema snoeit erg graag jouw bomen en/of struiken.

Snoeien voorjaar H.W. Mollema

Snoeikalender H.W Mollema

Doordat er veel verwarring ontstaat over wanneer de beste tijd is om een bepaalde plant te snoeien, is een snoeikalender ontwikkeld. Weet je dus niet wanneer je die kersenboom moet snoeien, dan zou je dus even kunnen kijken op de snoeikalender. Op de snoeikalender staat per maand aangeven welke planten, bloemen of bomen je het beste kan knippen of snoeien en meestal ook hoe. Zo kan de plant het best tot zijn recht komen en onderhoud je de plant goed. 

Waarom snoeien in het voorjaar?

Bij H.W Mollema snoeien wij om verschillende redenen. Allereerst natuurlijk om de plant, struik of boom in model te houden, maar ook omdat er anders wildgroei kan ontstaan in het tuinontwerp. Ook zorgt zo nu en dan snoeien ervoor dat je struik, boom en plant weer optimaal kan groeien en bloeien. Zo zorgt het snoeien van fruitbomen ervoor dat het gewas vaak beter en voller is. 

Wat snoei jij in het voorjaar? 

Het voorjaar staat voor veel mensen bekend als de tijd om weer de tuin in te gaan. Na de winter kan de tuin er licht verwaarloosd uitzien en het is aan jou om dit weer goed te onderhouden. Bekijk altijd goed hoe je de plant het beste kan snoeien of knippen. Daarnaast kan het in het voorjaar 's nachts nog best kunnen vriezen. Kies daarom een tijd uit waarbij je dit vermijdt en de plant of boom zichzelf goed kan herstellen. Bekijk de snoeikalender om erachter te komen wat je moet snoeien of lees het hieronder. 

Als de plant of bloem er dof en uitgebloeid uitziet, kan je het best deze uitgebloeide knoppen verwijderen om plaats te maken voor de nieuwe knoppen. Knip ook de uitgebloeide bloemen van de rozen er regelmatig uit zodat ze langer zullen bloeien. 

tuinonderhoud groot

Boomonderhoud door H.W. Mollema 

Elke boom is anders en heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Onze hoveniers weten welke behandeling een boom nodig heeft en op welke manier een boom gesnoeid moet worden. Dankzij de passie voor groen en de jarenlange ervaring met het snoeien en vellen van bomen hebben onze hoveniers een specialisme opgebouwd. De snoeikalender beschrijft welke boom in welke maand het beste kan worden gesnoeid. Twijfel je en weet je niet goed hoe je dit moet doen? Bij H.W Mollema geven we je graag advies en snoeien we graag jouw bomen en planten om jouw tuin weer lente klaar te maken. 

Wij gaan snoeihard voor jou aan de slag 

Wil je een afspraak maken om jouw bomen onder handen te laten nemen? Of wil je extra informatie voordat onze hoveniers snoeihard aan de slag gaan? Neem dan contact met de specialisten van H.W Mollema op en wij plannen vrijblijvend een afspraak met je in. 

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject