Telefoon H.W. Mollema  0598 431135Whatsapp H.W. Mollema 06-15938487

Lavendel snoeien

Hoe moet je lavendel snoeien?

Lavendel, zowel mensen als vlinders zijn helemaal gek op deze plant. Naast het feit dat het een prachtige plant is, groeit het ook nog eens snel. Een lavendelstruik wordt dan ook zomaar 40-50 centimeter breed. Het is daarom erg belangrijk om lavendel regelmatig te snoeien. Meer weten over het snoeien van lavendel? Lees dan verder voor de belangrijkste ins en outs van het snoeien van lavendel. 

Hoe vaak moet je lavendel snoeien 

De lavendel is een winterharde plant. Dit houdt in dat lavendel in de winter kan overleven zonder dood te gaan of te beschadigen. Het is dus een sterke plant die niet erg veel verzorging vergt. Toch is er één ding erg belangrijk wanneer je een mooie grote struik wilt creëren; het intijds snoeien van de lavendel. Zo moet het snoeien van een lavendelstruik bijvoorbeeld twee keer per jaar gebeuren. Wanneer je de lavendel op de juiste manier snoeit zal ook jouw struik er op zijn best voor staan.  

Lavendel snoeien in de lente  

Voor de mooiste snoeiresultaten vindt de eerste snoeibeurt plaats in maart. Wanneer je jouw lavendelstruik voor het eerst gaat snoeien, ben je langer bezig dan bij de tweede snoeibeurt. Je knipt je lavendel dan ongeveer tot 7 of 8 centimeter boven de grond.  

Lavendel snoeien in de herfst 

Wanneer de lavendel de gehele zomer heeft gebloeid, is het tijd voor de tweede snoeibeurt. Deze tweede keer snoeien moet wel met precisie gebeuren. Je mag namelijk niet meer dan alleen de bloem zelf afknippen. Knip je toch per ongeluk meer af, weetr je niet zeker of je lavendelstruik de winter overleeft. Omdat het snoeien van lavendel goed moet gebeuren, kiezen mensen er steeds vaker voor om dit uit te besteden. H.W Mollema verzekert u graag van een mooie bos lavendel. Onze 30 experts hebben al 22 jaar een hart voor groen en leveren uitsluitend kwaliteit. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op. Dan staat één van onze experts binnen no time op uw stoep.  

De voordelen van tuinonderhoud uitbesteden 

Het uitbesteden van tuinonderhoud zoals het laten snoeien van lavendel bestaat al vele jaren, maar waarom kiezen mensen hier eigenlijk zo graag voor? 

-Het uitbesteden van tuinonderhoud biedt rust. Tegenwoordig heeft iedereen het drukker dan ooit. Het verzorgen van je tuin blijft daarom vaak achterwege. Dit is natuurlijk zonde omdat je tuin nou juist hét visitekaartje van je woning is. Daarnaast gaat relaxen stukken beter in een klusjes-vrije tuin. 

-Snoeiwerk vergt precisie. Kennis, ervaring en inzicht zijn hierbij van belang. Om langdurig te kunnen genieten van je tuin is het daarom verstandig een specialist in te huren. 

-Duur gereedschap is verleden tijd. Voor elke klus duur gereedschap aanschaffen wordt verleden tijd wanneer onze experts het heft in handen nemen.

-Wij zijn voorzien van de beste gereedschappen waardoor elke klus met perfectie wordt uitgevoerd. Hierdoor heb je een stuk langer plezier van een strakke, verzorgde tuin.  

Maak kennis met Mollema  Kennismakingsgesprek met Mollema

H.W. Mollema werkt trots samen met de volgende partners:
 

Buiter BetonGasunieBoekema BoekemaTablazz Firmus productsStrukton

 

Bestrating & hovenier Mollema

Tuintotaal pakket Haren

Tijdens de ontwerpfase, in samenwerking met architect Kasper Klap, werd duidelijk welke wensen de bewoners hadden rondom hun nieuwe woning.

In de tuin is aan alle zaken gedacht. Een plek om te genieten van het mooie weer nabij de openslaande terrasdeuren, een kinderspeelplek op echt gras. En een plek  voor het laten groeien en bloeien van eigen groenten en fruit (onder strenge bewaking van de rode kater).

Als erfafscheiding is gekozen voor kokos vezels, deze geven een mooie, natuurlijke uitstraling.
Qua beplanting is gekozen voor een diverse variëteit, aan hoogten en bloeiperiodes en kleuren.

Bestrating & hovenierswerkzaamheden Groningen

Daktuin Appingedam

In 2011 hebben wij in opdracht van B.V. Bouwbedrijf Kooi, Arkema tuinhoutcentrum het ontwerp van Tuinontwerpbureau Areaal mogen realiseren op de nieuw gebouwde supermarkt te Appingedam.

Een daktuin waarin ruimte is voor gezamenlijke ontspanning, ruime wandelpaden en voldoende zitmogelijkheden.

Voor elk appartement is een ruim eigen terras aangelegd. Als erfafscheiding is in deze gekozen voor plantenbakken met klimopschermen om zo ook enige privacy te waarborgen.

Bekijk alle projecten  Bekijk alle projecten

30 specialisten

Buitengewoon goed

Van ontwerp tot nazorg

Beste totaaloplossing

20 jaar ervaring

Adres:

   Hoofdweg 57, 9627 PB, Hellum

Telefoon:

   0598 431135

Whatsapp:

   Whatsapp H.W. Mollema  06-15938487

E-mail:

   info@hwmollema.nl

Google maps:

   Klik & plan direct uw route

Social Media:

Sitemap

Facebook Mollema:Linkedin MollemaTwitter Mollema

Mollema Hovenier

 

ISOVHG BrancheverenigingWij leiden vakmensen opTUV VCA

Diensten

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Houtbouw

Vijveraanleg

(Tuin)Bestrating

ERP bestrijding

Automower

Mollema Hovenier & Bestratingbedrijf
HW Mollema
H.W. Mollema Hovenier & Bestrating
Bekijk dit projectproject
Bekijk dit projectproject